Steak s pečenými sladkými bramborami recept
Steak s pečenými sladkými bramborami doplněný modrým plísňovým sýrem je skvělé a zdravé jídlo. Společně se zelenými saláty už nepotřebuje žádnou další přílohu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g sladkých brambor
- 700 g hovězího steaku
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1,5 lžičky soli
- 2,5 lžíce balzamikového octa
- 3/4 hrnku nastrouhaného modrého sýra
- 3/4 hrnku červené cibule nakrájené na plátky
- 4 hrnky natrhané baby rukoly
- 1 balíček směsi zelených salátů
- 1 lžička mletého černého pepře
- 7 lžic olivového oleje
Způsob přípravy
Steak s pečenými sladkými bramborami doplněný modrým plísňovým sýrem je skvělé a zdravé jídlo. Společně se zelenými saláty už nepotřebuje žádnou další přílohu. Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Na velký plech vyložený alobalem naskládáme do jedné vrstvy omyté a na plátky nakrájené brambory. Osolíme a opepříme je a pokapeme olivovým olejem. V předehřáté troubě brambory pečeme 15 minut, až se zbarví dohněda. Necháme je ještě 5 minut chladnout na plechu. Maso osolíme, opepříme a potřeme lžící olivového oleje ze všech stran.
Pak ho na 10 minut uložíme do chladna. Ve středně vysoké pánvi zahřejeme lžíci oleje a maso na něm opékáme 6 až 7 minut po každé straně.Potom ho vyndáme na talíř a necháme 10 minut odpočinout. Po této době maso nakrájíme přes vlákna na plátky. Hořčici, balzamikový ocet a zbývající pepř se solí smícháme v misce. Do mísy naskládáme směs zelených salátů, rukolu, nastrouhaný modrý sýr, nakrájenou červenou cibuli, brambory a plátky masa. Vše přelijeme připravenou octovou zálivkou.