Vánočka
...století. V té době ji pekli pouze zkušení mistři pekaři a v domácnostech se objevovaly až od 18. století....
Pekáč pěti mas recept
Postup přípravy. Stehýnka na třech místech nařízneme, ostatní maso nakrájíme na střední kousky. Cibuli překrojíme napůl a na čtvrt, rozebereme po jednotlivých slupkách. Ostatní zeleninu nakrájíme na špalíky a větší kousky. Kousky masa a zeleniny naskládáme do většího pekáče ( maso nemá být na sobě,
Podobné recepty jako Pekáč pěti mas
Domácí rohlíky jako z pekárny ;-) recept
Domácí rohlíky jako z pekárny. Křupavé vypečené rohlíky pozvednou každou snídani na královskou hostinu. K domácí výrobě potřebujete jen pár základních surovin a trochu volného času. Naučte se jednoduchý recept, těsto je krásně vláčné, nadýchané a jemné. 4,9 (79×) přihlašte. indulina28.
Podobné recepty jako Domácí rohlíky jako z pekárny ;-)
Peka recept
2011 13:40. Peka je názov špeciálneho hrnca ktorý sa používa na prípravu jedla priamo na ohni. Je z masívnej liatiny a s vrchnákom váži 22 kg. peka ktorá má priemer 50Cm. Vrchnák je upravený tak aby popol ktorým sa cela peka zahŕňa nepadol na zem ale zostáva na vrchnáku. Toto je teda peka.
Podobné recepty jako Peka
Pravé louhované bavorské preclíky
Vložte je do nezapnuté trouby, tu zapněte na 220 °C a preclíky pak pečte 18 až 20 minut, až budou na povrchu opravdu zlatohnědé. PRIMA TIP: Na stránkách fresh.iprima.cz najdete další recept na bavorské preclíky, kde se pracuje s výše zmíněnou pečenou sodou. Tu si můžete připravit do zásoby: Troubu p
Podobné recepty jako Pravé louhované bavorské preclíky
Kaiserky jako od pekaře recept
Postup přípravy. Z droždí a mléka připravíme kvásek, který necháme vykynout. Mezitím dáme do mísy hladkou mouku, vejce, sůl, cukr, olej a a nakonec přidáme již vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto a přibližně na hodinu ho dáme kynout na teplé místo. Pak vytvarujeme housky a posypeme buď solí, kmínem,
Podobné recepty jako Kaiserky jako od pekaře
Domácí houstičky recept
Tyhle houstičky jsou tak dobré, že je raději udělejte z dvojité dávky. Těsto na domácí rohlíky je velmi podobné, ovšem u housek je potřeba zvládnout i jejich zapletení. Budete si připadat jako mistři pekaři. 5,0 (27×) přihlašte. toprecepty.cz. 34 názorů. 40 min.
Podobné recepty jako Domácí houstičky
Pstruh pečený v troubě recept
Pstruh pečený v troubě. Pstruha si rádi připravujeme k večeři nebo jako lehký oběd. Maso má jemnou konzistenci i chuť, kterou by bylo škoda přebít výrazným ochucením. Proto stačí přidat máslo, pár koleček cibule, případně trochu bylinek, upéct v troubě a užít si tu skvělou dobrotu. 5,0 (58×) přihlaš
Podobné recepty jako Pstruh pečený v troubě
Loupáky recept
Kusy těsta se při jejich výrobě rozválely, pokladly jako oříšky velikými kousky tuku nebo másla, které se opatrně vpravily do těsta. Potom se těsto sbalilo, rozdělilo na kousky a tvarovaly se loupáky. Před pečením pak pekaři ty levnější potírali vodou, lepší druhy máslem nebo vejcem – mákem sypané n
Podobné recepty jako Loupáky
Moc dobré kynuté těsto nejen na koláče recept
zanda33, hosta: no, pokud má náš vševěd na mysli ten žitný, tak tam také není správné pojmenování -kvásek-, ale pekaři tomu zásadně říkají -kvas- . Terminus technicus je -žitný kvas-. (I já ho, tenhle žitný, ve svých receptech nesprávně pojmenovávám kváskem, protože jsou na to lidé zvyklí.)
Podobné recepty jako Moc dobré kynuté těsto nejen na koláče
Domácí kmínový chleba recept
7/ Všiml jsem si, že někteří začátečníci pekaři nerozlišují kvásek zadělaný z droždí (kvasnic) a kvásek žitný. Oba mají při pečení stejnou funkci, tj. vytvořit v těstě bublinky a tím těsto nakynout. U pečení s žitným kváskem se však droždí vůbec nepoužívá. A má to i vliv na kvalitu výsledného chleba
Podobné recepty jako Domácí kmínový chleba
Rohlíky jako dech úžasné! recept
70 g rozpuštěného vlahého sádla. 480-490 g hladké mouky (pokud nepoužijete sladěnku, tak 470 g mouky) 2 čajové lžičky soli. 1 lžička sladěnky (pokud nepoužijete sladěnku, tak 1 lžička cukru) 21 g čerstvých kvasnic nebo 7 g sušeného droždí. Tento recept najdete. v nové kuchařce! Naše kuchařka obsahuj
Podobné recepty jako Rohlíky jako dech úžasné!
Ražení kaiserek (raženek) recept
Postup přípravy. Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na potřebný počet malých dílků a z každého uděláme bulečku. Po kratším nakynutí (5-10 minut) každou bulku omoučíme, zploštíme a narazíme raznicí. Naraženou stranou kaiserky (raženky) uložíme na plech s pečícím papírem - vzhůru nohama a necháme
Podobné recepty jako Ražení kaiserek (raženek)
Máslové makovky recept
130 g hladké mouky. Dále do těsta: 100 g vody. 100 g cukru. špetka soli. půl rozšlehaného vejce (zbytkem pak makovky pomažeme před pečením) 350-360 g hladké mouky. 100 g másla. mák na posyp před pečením.
Podobné recepty jako Máslové makovky
Ovocné želé
Vyložte dno pečicího plechu o rozměrech 34 × 24 × 3,5 cm papírem na pečení. Dejte 50 g cukru krupice do mísy. Přimíchejte pektin a kyselinu citronovou. V rendlíku přiveďte k varu ovocné pyré, džem, citronovou šťávu a vanilková semínka. Vmíchejte směs s pektinem a přiveďte zpátky k varu. Odstraňte z
Podobné recepty jako Ovocné želé
Domácí klihový sýr podle mojí babičky recept
Poznámka autora receptu. Toto je sýr, který můžete buď milovat nebo nesnášet, nic mezi tím neexistuje. Další foto sýru dodám, jakmile bude hotový. Abych nekecal, ono se vyplatí udělat i domácí tvaroh. Na knedlíky, na buchtu, je lepší jak kupovaný.
Podobné recepty jako Domácí klihový sýr podle mojí babičky
Krkovice pečená na bramborech recept
4 porce. 4 plátky krkovice. 1 cibule. 3 stroužky česneku. 1 lečo (nebo 1 bílá paprika a 4 rajčata) vývar. 6 velkých brambor. rozmarýn. koření adžika.
Podobné recepty jako Krkovice pečená na bramborech
Dokonalé sušenky s čokoládou
Zapálení majitelé a vášniví pekaři Paul Allam a David McGuinness vás ve své knize s podtitulem Sladkosti na všechny způsoby vezmou do svého pekařství Bourke Street Bakery v australské Sydney a odhalí vám všechna tajemství pečení lahodných koláčů, dezertů, máslových croissantů i skvostů z plundrového
Podobné recepty jako Dokonalé sušenky s čokoládou
Chouquettes recept
2014 10:43. Žižu, tvoje chouquettes ma očarili! tejaja (moderátorka) 27. 9. 2014 10:07. Jedla som vo Francúzsku a boli vynikajúce. Od domácich som dostala takýto recept : 250 ml vody, 1/2 lyžičky soli, 100 g masla, 150 g múky, 1 lyžica cukru, 1/2 lyžičky prášku do pečiva, 1 vanilkový cukor, 3 vajcia
Podobné recepty jako Chouquettes
Tlačené žemle postup recept
Postup používali už pekaři v minulém století – smáčknutím středu před kynutím a pečením se mohla žemle v troubě lépe zvětšit. Nejdříve se teplem rozpínala do stran a nahoru a když byla pěkně klenutá, teprve se zvedla i v promáčklém místě a středem (v místě zmáčknutí) se „trhla“.
Podobné recepty jako Tlačené žemle postup
Pletýnky, uzly
Postup přípravy receptu. 1. Všechny suroviny, kromě posypu, vložíme do pečící nádoby ve výše uvedeném pořadí. Zapneme na program Těsto. Nakynuté těsto vyklopíme na pomoučenou plochu, prohněteme a rozdělíme na 6-12 dílů. Vytvoříme uzly nebo pletýnky. Rozmistíme na plech/y/ a necháme místo na nakynutí
Podobné recepty jako Pletýnky, uzly
Žitný kvásek z podmáslí recept
Pekaři doporučují míchat kvásek rukou, neboť je zjištěno, že v původním kvásku na proslulý Sanfrancouzsý kváskový chléb se našla bakterie, která vděčí za jeho vynikající chuť a tato bakterie se nenachází na zrnech, ale na rukách.
Podobné recepty jako Žitný kvásek z podmáslí
GHÍ (přepuštěné máslo) recept
Ghí má vyšší bod přepalování (200-250°C) než původní máslo (150-180°C) a delší trvanlivost i mimo lednici. Správně připravené a dokonale přečištěné ghí, které je uchováváno v uzavřených nádobách na chladném a suchém místě, vydrží měsíce. Přepuštěné máslo se používá na smažení nebo pečení, kde ...
Podobné recepty jako GHÍ (přepuštěné máslo)
Amaretti fresh.iprima.cz
Zapálení majitelé a vášniví pekaři Paul Allam a David McGuinness vás ve své knize s podtitulem Sladkosti na všechny způsoby vezmou do svého pekařství Bourke Street Bakery v australské Sydney a odhalí vám všechna tajemství pečení lahodných koláčů, dezertů, máslových croissantů i skvostů z plundrového
Podobné recepty jako Amaretti fresh.iprima.cz
Zapečené kotlety s bramborem
Postup přípravy receptu. 1. Kotlety osolíme a opepříme. Syrové brambory nakrájíme na plátky (cca 0,5 cm). Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a opražíme na pánvi. Sušené houby necháme chvilku povařit ve vodě a poté nakrájíme na menší kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na silnější kolečka.
Podobné recepty jako Zapečené kotlety s bramborem
Pomazánka z Májky recept
Vmíchám KL lžičku normál žluté hořčice, přsolím, připepřím a vmíchám nadrobno nakrájenou cibulku a kysanou okurčičku(Co kdo snese- jako c Císařovo pekaři). Lépe mazat vrstvu na nehorkou počesnekovanou topinku, kterou pak ozdobáme rajčátkem, čerstvou okurkou, salátem a pod. I hostům chutná, zpracuje
Podobné recepty jako Pomazánka z Májky
Sušenky biscotti
Vytáhněte ho a nechte zcela zchladnout. Pomocí vroubkovaného nože nakrájejte váleček na 1cm plátky. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 110 °C. Nechte je 1 až 1½ hodiny sušit, můžete je nechat také vysušit 1–2 dny na plechu na vzduchu. Sušenky biscotti.
Podobné recepty jako Sušenky biscotti
Podmáslový vločkový chleba recept
170 g vody. 100 g podmáslí. lžička cukru. lžička oleje. 1,5 lžičky soli. lžička drceného kmínu. 50 g ovesných vloček. 100 g žitné chlebové mouky. 100 g pšeničné celozrnné mouky jemné.
Podobné recepty jako Podmáslový vločkový chleba
Krkonošské kyselo
Pekaři se s ním loučí velmi neochotně - asi si myslí, že bychom si dělali chleby doma a stali se tak nežádoucími samospotřebiteli. Argument, že je to na polívku nezabírá. Ale když se sežene - polívečka je ham ham !! luboš | 19. 1. 2012 12:14 . To vaše kyselo z pod Krkonoš je teda bašta.Z NovéPaky je
Podobné recepty jako Krkonošské kyselo
Smažené jablečné taštičky
Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte je na 1cm kostičky. Máslo a cukr rozehřejte v rendlíku na středním stupni a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte jablka a za stálého míchání duste 3 minuty. Odstavte, vmíchejte sultánky a nechte zchladnout. Odpočinuté těsto vytáhněte, nechte tro
Podobné recepty jako Smažené jablečné taštičky
Víkendové sladké večky recept
Postup přípravy. 100 g vlažné vody smícháme s droždím, rovnou lžičkou sladěnky (sladového výtažku) a 125 g hladké mouky (vše bereme z už odváženého, nachystaného množství surovin), umícháme do hladka a v teplém prostředí necháme hodinu kynout. Přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme v
Podobné recepty jako Víkendové sladké večky
Hruškový koláč
1. Máslo s cukrem utřete do pěny a do směsi postupně přimíchávejte vejce, pak mouku smíchanou s práškem do pečiva a na kousky nalámanou čokoládu. Podle potřeby přidejte mléko. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Navrch poklaďte kousky nakrájených hrušek.
Podobné recepty jako Hruškový koláč
Banánová buchta II.
V míse rozmačkáme banány, přidáme mouku, cukr, olej, vejce, mléko a prášek. Všechno zamícháme a nalijeme na menší plech (používám pečicí papír - nemusím mastit a vysypávat plech). Vychladlý moučník poliji čokoládou. 2. Je možno do základního těsta přidat kakao nebo trošku ořechů, jak má kdo rád. Moj
Podobné recepty jako Banánová buchta II.
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb. Staročeský chléb byl po staletí základní potravinou, kterou musela zvládnout upéct každá dobrá hospodyňka. Základem byl samozřejmě kvásek a žitná nebo pšeničná mouka. Chléb se tradičně připravoval v peci, dnes si ho s pomocí našeho receptu můžete jednoduše upéct v troubě.
Podobné recepty jako Staročeský domácí chléb
Dort bez mouky z tmavé čokolády a lískových oříšků ...
Po třetinách ho opatrně zapracujte do čokoládové směsi a těsto vlijte do připravené formy. Pečte ho 55–60 minut, až je povrch pevný. Upečený dort vytáhněte, nechte ho pět minut chladnout ve formě a pak vyjměte a nechte zcela vychladnout. Dort bez mouky z tmavé čokolády a lískových oříšků.
Podobné recepty jako Dort bez mouky z tmavé čokolády a lískových oříšků ...
Jablečný štrúdl z listového těsta
Postup přípravy receptu. 1. Těsto posypeme vrstvičkou strouhanky (aby nevytekla jablečná šťáva). Jablka nastrouháme a smícháme je s rozinkami a ořechy. Jablečnou směs položíme na těsto se strouhankou.
Podobné recepty jako Jablečný štrúdl z listového těsta
Domácí krtkův dort na plechu
Potom do toho po lžících zašleháme vychladlý hustý pudink, aby nám krém držel, na jemno nastrouhanou čokoládu na vaření a vanilkový cukr. Nakonec si vyšleháme smetanu (bez ztužovače) a zašleháme ji do krému. Pro nás byl krém sladký akorát, ale klidně dle chuti ještě můžete přisladit. 4. Když je těst
Podobné recepty jako Domácí krtkův dort na plechu