Salát z lilku, papriky a rajčat recept
Lehký zeleninový salát tvořený typicky italskými surovinami rajčaty, paprikou a lilkem. Chuť salátu zpestřuje česnek a pažitka.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 velké lilky,
- 3 lžíce sušených rajčat,
- 1 paprika kapie,
- 1 stroužek česneku,
- svazek čerstvé pažitky,
- olivový olej,
- sůl
Způsob přípravy
Sušená rajčata vyjmeme z olejového nálevu a na jednu hodinu je nemočíme do vody.
Předehřejeme troubu na 160°C. Lilky omyjeme a nakrájíme na malé kousky a rozložíme na pečící plech. Posolíme je a přelijeme olivovým olejem. Dáme péct do trouby na půl hodiny. Upečený lilek necháme vychladnout a nasypeme jej do salátové mísy.
Sušená rajčata vyjmeme z vody a nakrájíme na malé kousky. Papriky omyjeme a nakrájíme na kostičky. Pažitku nasekáme a vše přidáme spolu s prolisovaným česnekem do mísy. Salát promícháme a dosolíme dle chuti.