Uzený hovězí jazyk a bramborová kaše s pečeným česnekem ...
Uzený jazyk a bramborová kaše s pečeným česnekem RubyRom Tady může být vaše fotka :) Tady může být vaše fotka :) Přidat fotku Suroviny 4 porce 1 uzený hovězí jazyk 1 velká cibule olej 1 kg brambor 1-2 palice česneku 2 lžičky olivového oleje 200 ml mléka (dle potřeby) 2 lžíce másla sůl Naše kuchařky
Podobné recepty jako Uzený hovězí jazyk a bramborová kaše s pečeným česnekem ...
Hovězí uzený jazyk s jablkovým pyré recept
1 uzený hovězí jazyk 1 cibule 3 stroužky česneku 2 bobkové listy 5 kuliček nového koření 8 kuliček pepře 1 velká snítka libečku voda Na pyré: 100 ml vývaru z jazyka 4 menší jablka 3 lžíce krenexu 1 lžička granulovaného česneku 1 cm široký plátek másla sůl podle potřeby Naše chalupářská kuchařka Do o
Podobné recepty jako Hovězí uzený jazyk s jablkovým pyré
Uzený hovězí jazyk v omáčce demi glace a celerové pyré ...
Postup přípravy. Hovězí jazyk vaříme v osolené vodě mírně, tak 3-4 hodiny. Po uvaření jazyk vložíme do ledové vody, okamžitě oloupeme a nakrájíme na 2-3centimetrové plátky. Celer očistíme, oloupeme, nakrájíme na centimetrové kostky a dáme do kastrolku vařit se smetanou, solí a pepřem. Uvařený celer
Podobné recepty jako Uzený hovězí jazyk v omáčce demi glace a celerové pyré ...
Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA recept
Postup přípravy. Do udírny se vejde 5kg masa, nakrájíme ho na cca 0,5kg kusy. Nasolíme docela dost, nebát se toho! Do vytopené udírny, kde topíme tvrdým dřevem (hruška, švestka atd ), pokládáme maso, můžeme i na sebe. Občas otočit.
Podobné recepty jako Uzený bůček v udírně LOKOMOTIVA
Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním recept ...
Oloupaný česnek rozetřeme se solí na pastu, kterou pečlivě potřeme ryby ze všech stran. Ryby uložíme na 12 až 24 hodin do kameninové, skleněné či umělohmotné nádoby a dáme do chladničky. Po několika hodinách ryby přeložíme. Porce shora dáme dospodu, zespodu nahoru.
Podobné recepty jako Uzení ryb a konzervování uzených ryb zavařováním ...
Řízky z uzeného hovězího jazyka recept
Postup přípravy. Postup: Jazyk opláchneme a dáme vařit do studené vody a přidáme veškeré koření - maso musí být úplně zakryté a ještě asi 2 cm přesahovat. Vaříme do měkka - rvá to asi 1 hodinu, můžeme ale použít tlakový hrnec, tam je to o polovinu času rychlejší.
Podobné recepty jako Řízky z uzeného hovězího jazyka
Hovězí jazyk na černo recept
Postup přípravy. Nejprve omyjeme a očistíme kořenovou zeleninu. Pokrájíme ji spolu s cibulí na kolečka. Jazyk omyjeme pod tekoucí vodou a vložíme do tlakového hrnce (pokud máte, když ne, stačí normální hrnec, ale doba přípravy se o hodinu prodlouží).
Podobné recepty jako Hovězí jazyk na černo
Vařený uzený hovězí jazyk v ohnivé omáčce recept
Postup přípravy. Uvařený jazyk hned po vytažení oloupeme, nakrájíme na porce vámi zvolené, přelijeme takto připravenou omáčkou: Na olivovém oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibulku. Přidáme postupně na jemno nakrájenou kapii, chilli papričky, utřený česnek, wasabi a rajský protlak a mírně orestujem
Podobné recepty jako Vařený uzený hovězí jazyk v ohnivé omáčce
Domácí uzený sýr recept
Jak na uzení masa v domácích podmínkách. Vyžaduje to udírnu s teploměrem a dodržení několika zásad, aby výsledek byl perfektní Vyžaduje to udírnu s teploměrem a dodržení několika zásad, aby výsledek byl perfektní
Podobné recepty jako Domácí uzený sýr
Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením ...
Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením. Hovězí pečeně je prubířský kámen každého kuchaře. Upéct ji tak, aby byla měkká a šťavnatá, se nemusí pokaždé podařit. Podle tohoto postupu ale bude určitě vaše hovězí pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením skvělé. 31.
Podobné recepty jako Hovězí zadní pečené vcelku se zeleninou, houbami a kořením ...
Doma uzená makrela recept
Před uzením každou makrelu napíchneme na hák a všechny najednou je vložíme do vyhřáté udírny. Udíme horkým kouřem, dřevo použijeme, pokud to půjde, z listnatých stromů a bez kůry. Za 3 - 4 hod jsou makrely vyuzeny do zlatohněda.
Podobné recepty jako Doma uzená makrela
Hovězí kližka na česneku a majoránce recept
Hovězí kližka na česneku a majoránce. Hovězí kližka patří mezi levnější části hovězího masa a je výborná na klasický guláš. Tentokrát ji pro změnu připravíme na majoránce a česneku. Maso se dusí v troubě, proto při vaření nemusíme stát u sporáku. Přípravu ještě urychlí použití tlakového hrnce. 5,0 (
Podobné recepty jako Hovězí kližka na česneku a majoránce
Plněný uzený jazyk recept
Postup přípravy. Uzený jazyk uvařit, stáhnout a nakrájet na plátky. NÁPLŇ: vše promíchat na kaši, potřít plátek uz. jazyka, popř. dát ještě plátek sýra, a přilepit další plátek uz. jazyka. Pokračovat až do vyčerpání surovin. Zabalit do alobalu a nechat minimálně 4 hod. v chladu ztuhnout, pak krájet
Podobné recepty jako Plněný uzený jazyk
Uzený tolstolobik recept
Před uzením každou rybí podkovu napíchneme na hák a všechny najednou je vložíme do vyhřáté udírny. Udíme horkým kouřem, dřevo použijeme tvrdé, bukové. Asi za 5-6 hod jsou rybí podkovy vyuzeny do zlatohněda. Poznámka autorky receptu Podle rady M. Štěpničky u tolstolobika po vykuchání odřezáváme spodn
Podobné recepty jako Uzený tolstolobik
Uzené maso
Postup přípravy receptu. 1. Maso na uzení naložíme na tři týdny do česnekového láku (česnek, sůl, sanitrová směs, převařená voda, studená). Na 1 kg masa počítáme 15-20 g soli. Nálev musíme též osolit, aby byl jemně slaný.
Podobné recepty jako Uzené maso
Naložené hovězí přírodní recept
Opečeme jej na tuku, přidáme nakrájenou cibuli, kterou necháme pouze zesklovatět, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme do změknutí. Maso vyjmeme. Šťávu necháme částečně vysmahnout. Mouku na sucho osmahneme, dobře promícháme ve studené vodě, povaříme, přidáme papriku a promícháme. Dolijeme masovým v
Podobné recepty jako Naložené hovězí přírodní
Domácí slanina recept
Postup přípravy. Upravené pásy sádla obalíme v soli a naskládáme do vhodné nádoby a uložíme v chladu (po 8 °C). Maximálně po 3-4 dnech sádlo přerovnáme a zalijeme vychlazenou a osolenou vodou (na 1 l vody - 10 dkg soli) tak, aby vše bylo ponořené a zatížíme.
Podobné recepty jako Domácí slanina
Upečená naložená krkovička recept
Postup přípravy. Vykostěnou krkovičku v kusu osolíme a opepříme, posypeme kmínem, pomažeme olejem a uložíme do lednice, já ji tentokrát měla naloženou 3 dny. Před pečením do pekáče nakrájíme alespoň jednu celou cibuli a na kousky nasekaný česnek, přidáme bobkový list a nové koření, které nám maso a
Podobné recepty jako Upečená naložená krkovička
Domácí uzená makrela recept
Vykuchané makrely naložíme do svařeného a vychladlého nálevu. Necháme naložené 18-24 hodin. Udíme 4 hodiny (plus mínus) na 60°C. Poznámka autorky receptu Já vím,že je to recept, který si nemůže udělat každý,ale blíží se léto a někomu se to může hodit. Jsou výborné. Uvařeno Přidat do oblíbených (29x)
Podobné recepty jako Domácí uzená makrela
Marináda na maso na gril,nebo pánev recept
Aby maso mělo správný šmrnc, můžete ho předem naložit. Marináda není záležitostí pouze letního grilování, ale dá se využít po celý rok. Připravili jsme si pro vás osvědčený recept na pivní marinádu, která se nejvíce hodí k vepřové krkovici nebo kuřecím stehnům. 4,9 (29×) Anna Kocikova. 30 názorů.
Podobné recepty jako Marináda na maso na gril,nebo pánev
Uzený jazyk s křenovou kaší
Jazyk propláchněte ve vodě, vložte do hrnce, přidejte rozkrojenou cibuli a česnek, zalijte dostatečným množstvím vody tak, aby byl jazyk potopený, a vařte na mírném stupni doměkka, zhruba 2 hodiny.
Podobné recepty jako Uzený jazyk s křenovou kaší
Uzený jazyk na zelenině v omáčce z červeného vína recept ...
150 g celeru. 2 polévkové lžíce sádla. 1 polévková lžíce slivovice. 1 polévková lžíce rajčatového pyré. 2,5 dcl vývaru. 1,5 dcl červeného vína. 3 polévkové lžíce hladké mouky. 1 stroužek česneku.
Podobné recepty jako Uzený jazyk na zelenině v omáčce z červeného vína ...
Domácí uzené na polský způsob recept
Domácí uzené na polský způsob. Češi jsou mistry v mnoha směrech a uzení patří mezi ně. Vyudit si doma maso zvládne spousta z nás. Mnozí s uzením teprve začínají, a tak se jim hodí pár rad či inspirace, například uzené na polský způsob. 4,9 (19×) pavelk. 64 názorů. 60 min.
Podobné recepty jako Domácí uzené na polský způsob
Hovězí po čínsku recept
2009 15:21. Tak, vidím, že vybusna bude dělat zase hovězí! No, s tím medem jsem dnes experimentovala taky, sojovka tam taky byla. Ten džus, ty brďo, to jsem fakt zvědaváá! A citron s česnekem a zázvor... jééé, to se těším, asi fakt koupím zítra hovězí. Odpovědět.
Podobné recepty jako Hovězí po čínsku
Kuře v komíně recept
10. 2013 11:13. 25. 10. 2013 10:06. uzeni: musela jsem s dotazem k manželovi - zpočátku udí dost teplým kouřem, pak chladnějším. Ale naše "udírnička" je vlastně v komíně doma postaveného většího zahradního krbu, takže teplota v ní bývá spíš vyšší.
Podobné recepty jako Kuře v komíně
Vepřový jazyk s rozmarýnem-pro rychlejší přípravu v papiňáku ...
Postup přípravy. Jazyky očistíme, dáme do papiňáku společně se solí, rozmarýnem a 300 ml studené vody, uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme na slabém plameni 45 minut. Hrnec ochladíme, jazyky vytáhneme, ponoříme do studené vody a pak sloupneme.
Podobné recepty jako Vepřový jazyk s rozmarýnem-pro rychlejší přípravu v papiňáku ...
Jazyk na sardeli recept
Postup přípravy. Vařené jazyky sloupneme a na plátky nakrájené zakapeme citronem. Asi tak lžíci másla se sardeli (pastou) utřeme sardelové máslo. Každý plátek potřeme tímto máslem a lehce posypeme strouhankou. V ohnivzdorné misce rozpálíme zbylé máslo, plátky tam naskládáme a v troubě za mírného pod
Podobné recepty jako Jazyk na sardeli
Hovězí po burgundsku – „Boeuf bourguignon“
Přilijte víno, přidejte tymián, rozmarýn a bobkový list. Přidejte ještě trochu soli a pepře. Nechte víno odvařit na polovinu. Během vaření občas promíchávejte. Když se svaří víno, přilijte vývar. Přikryjte poklicí, přiveďte k varu a vložte do trouby. Pečte 1 hodinu. Pak hrnec odklopte a pečte ještě
Podobné recepty jako Hovězí po burgundsku – „Boeuf bourguignon“
Hovězí chilli čína
1. Hovězí plátky nakrájíme na tenké nudličky, přelijeme sojovkou, přidáme koření a rýžový ocet a necháme odpočívat, pokud možno přes noc. 2. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme nakrájenou chilli papričku, nakrájený česnek, zázvor a červenou papriku na tenké plátky.
Podobné recepty jako Hovězí chilli čína
Uzený pstruh nebo makrela recept
Suroviny. 4. 4 pstruzi nebo makrely, o hmotnosti 300 – 350 g /ks. 2 litry studené vody. 190 g kuchyňské soli. 10 kuliček pepře (třeba barevného nebo jen černého) 5 kuliček nového koření. 2 přelomené bobkové listy. háčky na zavěšení.
Podobné recepty jako Uzený pstruh nebo makrela
Uzená žebra prostě jen uvařená recept
Uzená žebra - prostě jen uvařená. Není nic lepšího, než povečeřet uzená a ovařená žebírka, jen tak s křenem, zeleninou a čerstvým chlebem. Příprava zabere minimum času a strávníci budou nadšení. Vývar z uzených žeber navíc využijete pro další vaření. 4,8 (16×) isindy. 28 názorů.
Podobné recepty jako Uzená žebra prostě jen uvařená
Zavařený uzený jazyk recept
Postup přípravy. Kůže nakrájíme asi na 5x5 cm, dáme na dno sklenic zhruba do výšky 5 cm, přidáme na asi 5 cm špalíčky nakrájené jazyky, přidáme trochu vody, aby byly kůže do půlky ponořené. Zavřeme a sterilujeme v troubě asi hodinu na 120°C.
Podobné recepty jako Zavařený uzený jazyk
Gyudon: Japonská rýžová miska s hovězím masem a cibulí ...
10x. Gyudon, skrovná miska hovězího na rýži, je něco jako japonský ekvivalent hamburgeru. Je príma k obědu, přijatelná k večeři, ale skutečně zazáří, pokud jde o noc plnou alkoholu. Sladká a masitá a slaná a uspokojivá (a v Japonsku téměř nemožně levná), je to něco, co zvládnete připravit během chví
Podobné recepty jako Gyudon: Japonská rýžová miska s hovězím masem a cibulí ...
Nakládané vepřové řízky recept
6 plátků vepřové kýty. 1 velké balení bílého jogurtu. 1 lžička mletého barevného pepře. 1 lžíce drceného česneku. 2 lžíce grilovacího koření Rossk (nebo jiné bez Glutamanu) 3 vejce. sůl dle potřeby. strouhanka na obalení. vepřové sádlo na smažení.
Podobné recepty jako Nakládané vepřové řízky
Roštěnky v marinádě recept
Marináda: 250 ml oleje. 1 malá majonéza (100 ml) 1 polévková lžíce solamyl. 2 velké stroužky rozmačkaného česneku. 1 kávová lžička grilovacího koření. 1/2 kávové lžičky přípravku koření KŘEHKÉ MASO - nemusí být. 1/2 kávové lžičky koření 7 pepřů. trochu sojové omáčky.
Podobné recepty jako Roštěnky v marinádě