Kysané zelí do sklenic recept
kysané zelí dělám stejným způsobem jako Vy a je výborný,ale začátkem toho to roku se mě dostalo do rukou na ochutnání zelí které nebylo kysané a bylo s křenem a hořčičným semínkem a celým pepřem a mělo mléčnou barvu.A chtěl bych se Vás zeptat jestli náhodou nevíte o jaký způsob naložení se jedná (st
Podobné recepty jako Kysané zelí do sklenic
Nakládané zelí do klasického sudu recept
Musí být pod vodou a taky je potřebné zelí používat a rovněž jak píše autorka receptu vodu dolévat poté co se lak odebral pro potřeby vaření zelňačky.Používat tedy naložené zelí i nálev.Na povrchu by neměly plavat zbytky zelí a vše nechat bez povšimnutí dlouhé týdny. Odpovědět. tejaja (autorka recep
Podobné recepty jako Nakládané zelí do klasického sudu
Kimchi z bíle ředkve
Dejte do sklenice, osolte a zajite vodou, aby byla ponořena. Sklenici nechte stát přes noc nebo zhruba 5-6 hodin. Následně ředkev sceďte a ochutnejte ji v ideálním případě by měla být mírně přesolená. Ve větší misce smíchejte veškeré přísady na pastu a přidejte ředkev, celo směs důkladně promíchejte
Podobné recepty jako Kimchi z bíle ředkve
Kyselé zelí do skla
Zelí pěchujeme rukou do sklenice asi 2,5-3 cm pod okraj tak, aby mezi zelím nezůstával vzduch. Sklenice uzavřeme Omnia víčky, naskládáme na tác s vyšším okrajem, přikryjeme utěrkou a uložíme na teplém místě. Během několika dní se rozběhne mléčně kvašení a víčka se vydují. Když začnou víčka zase kles
Podobné recepty jako Kyselé zelí do skla
Nakládané zelí bez sterilování recept
Do 1 sklenice o objemu 0,7 litru se nacpe cca 1 kg zelí. Odpovědět. dana (neregistrovaná) 19. 5. 2010 13:54:42 . Omlouvám se, špatně čtu, tak jen kolik je z toho sklenic. Díky . Odpovědět. dana (neregistrovaná) 19. 5. 2010 13:53:32. Mohu vědět kolik je z tohoto množství sklenic a způsob a dobu steri
Podobné recepty jako Nakládané zelí bez sterilování
Dušené zelí mojí babičky
Do sklenice jsem nalil cca 0.5 dcl bílého polosladkého muškátového vína(MUSCAT OTTONEL) a zakápnul lechce polévkovým kořením.Nastrouhanou 1/2 brambory zaprášil hladkou moukou.Zelí v kastrůlku jsem zalil vínem s magim a chvilku povařil.Pak přidal bramboru s moukou a míchal.Poté jsem osmaženou cibuli
Podobné recepty jako Dušené zelí mojí babičky
Výborná zelňačka
Anonym | 25. 1. 2008 04:47. Na plotnu postavím hrnec s vodou, osolím a postupně do něj házím: v tomto pořadí: nadrobno nakrájenou menší cibuli, trochu sušených hub (co najednou vezmu mezi prsty ze sklenice) kousek mrkve, kousek celeru, kousek petržele, nadrobno usekaný česnek (asi 4 stroužky), kouse
Podobné recepty jako Výborná zelňačka
Nakládané feferonky recept
Já nakládám feferonky už dlouhá léta,jen trošku jinak.Vhodím do vařící vody, nechám minutku přejít var a rychle schladím studenou vodou. Feferonky jsou poddajné a víc se jich vejde do sklenice.Potom zaleju znojemským lákem jako okurky a steriluju. Odpovědět
Podobné recepty jako Nakládané feferonky
Kachna se zelím a knedlíkem recept
Voda v zelí se musí téměř úplně odvařit. Do takto připraveného zelí přidáme zásmažku, kterou jsme si mezitím připravili. Zásmažka: Na pánvi v oleji necháme osmažit drobné kostky anglické slaniny, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Zaprášíme moukou a ještě chvíli opékáme. Zalejeme vodou
Podobné recepty jako Kachna se zelím a knedlíkem
Kuřo-kachna se zelím z jednoho pekáče recept
Zelí si trochu překrájíme, dáme do síta a prolijeme jednou vodou, necháme okapat, nastrouháme do něj bramboru a promícháme. Polovinu ho rozprostřeme na dno pekáče na cibuli s moukou. Kuře si rozporcujeme, osolíme a poskládáme na zelí, potřeme ho zázvorem, posypeme dostatečně kmínem a rozprostřeme dr
Podobné recepty jako Kuřo-kachna se zelím z jednoho pekáče
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem recept ...
červené sterilované zelí olej cibule. Recept si zatím oblíbilo 34 kuchařů. Recept se mi líbí. Postup přípravy receptu. Kachní stehna posolíme, pokmínujeme, posypeme majoránkou, vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme. Asi po půl hodince odkryjeme a ještě pečeme, až je kachna měkká a
Podobné recepty jako Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem ...
Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem recept
640 g sterilovaného zelí (1 velká sklenice) 200 ml vody 1 lžíce sádla 1 menší nadrobno nakrájená cibule 1 lžíce hladké mouky sůl na dochucení na osobu 2-3 brambory. Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů. Recept se mi líbí. Postup přípravy receptu. Nejprve si připravíme zelí. Do hrnce na rozehřáté sádl
Podobné recepty jako Prejt na škvarkách,se zelím a bramborem
Vymazlené tvarůžky recept
Do sklenice se šroubovacím uzávěrem vrstvíme střídavě tvarůžky, prokládáme půlkolečky cibule a feferonkami. Zalijeme kořeněným olejem, zavíčkujeme sklenici a dáme do chladničky, minimálně na 3 dny. Poznámka. Nehorší je to čekání... Baštíme jen tak, bez ničeho, nebo s dobrým celozrnným pečivem a skle
Podobné recepty jako Vymazlené tvarůžky
Kysané zelí ze sudu recept
Sud zavřeme, do žlábku nalijeme převařenou vodu. První týden nechávám v místnosti s 15-20°C, pak přendám do sklepa, kde si krásně kvasí až do jara (jedlé je asi po měsíci). Průběžně kontrolujeme, zda je ve žlábku voda a zda není horní zelí suché, v případě potřeby do obou doléváme převařenou vystydl
Podobné recepty jako Kysané zelí ze sudu
Kysané zelí IV. recept
Pepinko,zelí normálně zavař aby chytly víčka .Zelí je krásně tvrdé nemusíš se bát.Já jsem přešla na recept kysané zelí do sklenic,je stejně dobré bych řekla i lepší a je to nejlevnější varianta zavařování zelí ikdyž se tohle vlastně nezavařuje.Uvidíš vyzkoušej každopádně tento recept je vyzkoušený ,
Podobné recepty jako Kysané zelí IV.
Holubce v bešamelu plněné zelné listy
sklenice kysané zelí velké . Postup přípravy receptu. 1. Hlávku zelí dáme do hrnce s vroucí vodou a vždy po spaření a změknutí vrchních listů ji vyndáme, odřízneme listy od košťálu a opatrně je sejmeme, aby se nepotrhaly. Takto postupujeme až do té chvíle, než máme cca 10-15 zelných listů, které bud
Podobné recepty jako Holubce v bešamelu plněné zelné listy
Domácí kysané zelí
Podle toho jak je nádoba se zelím velká, necháme ji 1-2 dny v teple (kolem 18 °C) a teprve pak ji přemístíme do chladné místnosti (asi 8-10 °C) k dalšímu kysání. Zpočátku můžeme zelí čistou, dřevěnou palicí opakovaně stlačovat - tím podpoříme fermentaci a únik plynů. Zelí musí mít po celou dobu příp
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Kvašené zelí do sklenic recept
Zelí dávám vykvasit do sklenic o objemu 0,7 litru i s víčky nebo do sklenic se závity a závitovými víčky, které se dají lehce rukou zakroutit a dobře drží. Výhodou je, že byt po kvašení zelí nesmrdí jako při kvašení v sudech.
Podobné recepty jako Kvašené zelí do sklenic
Utopenci nejlepší co známe recept
Dnes jsem naložila, s cibulí, kořením a feferonkou, jen do nálevu jsem přidala cukr, 2 lžíce byly málo, nálev byl moc kyselý, ale prý už cukr nesladí jako kdysi ( nevím, já si nesladím čaj ani kafe ).
Podobné recepty jako Utopenci nejlepší co známe
Nakladany kvetak s mrkvi (bez zavarovani) recept
Syrovou zeleninu (i s korenim) naskladame do pripravene nadoby, pridame feferonku, kterou lehce narizneme a zalijeme nalevem, ktery jsme ziskali smichanim vsech surovin na nalev. Nalev do sklenice nalevame az po okraj, abychom vytesnili co nejvice vzduchu, sklenici zasroubujeme uzaverem, vlozime do
Podobné recepty jako Nakladany kvetak s mrkvi (bez zavarovani)
Kysané zelí do čtyřlitrové láhve recept
Zelí znovu přikryjeme jako poprvé, podle potřeby dolijeme studenou převařenou vodou s troškou soli a pokračujeme v kvašení. Po skončení kvašení láhev uzavřeme a dáme do chladnější místnosti. Praktické pokyny: Čím pevněji je zelí napěchováno do láhve, tím déle vydrží. Kvašení zelí se projevuje vystup
Podobné recepty jako Kysané zelí do čtyřlitrové láhve
Golubce (holubce) podle mé babičky recept
Hlávku zelí dáme do hrnce s vroucí vodou a vždy po spaření a změknutí vrchních listů ji vyndáme, odřízneme listy od košťálu a opatrně je sejmeme, aby se nepotrhaly. Takto postupujeme až do té chvíle, než máme cca 10-15 zelných listů, které budeme plnit. Ze zbylé hlávky můžeme udělat klasické dušené
Podobné recepty jako Golubce (holubce) podle mé babičky
Domácí vepřová plec ve sklenici, jak mě ji naučil před 45 ...
Do plna zaliji vodou. Lepší je polévka, čistý vývar, jedno jaký. Já měl v hrnci našeho kohouta, tak jsem mu ubral. Nepotřebujete moc vývaru, asi jednu naběračku na sklenici. Zavřu víčka a dám do hrnce se studenou vodou a pokud možno, sklenice potopit celé, minimálně po hrdlo. Od doby varu vaříme dvě
Podobné recepty jako Domácí vepřová plec ve sklenici, jak mě ji naučil před 45 ...
Dyně jako kompot recept
zbytek listů zalité vodou a pomalu vařili několik hodin,dle množství.Bohužel zde není zelí jako na Slovensku,to bylo tmavě zelené a listy se dobře odlupovaly když se hlávka nahřála v horké vodě.Mělo i jinou zemitou chuť,zde je zelí jen bílé na krouhání. Dnes všude uvádí zalité rajčat.protlakem,ale t
Podobné recepty jako Dyně jako kompot
Moravské zelí recept
Zelí se u nás vaří stejně, jen jsme nikdy k cibulce nepřidávali špek. Jako malá jsem babičce musela míchat s cibulkou, ona zaprášila moukou a zalila vodou a já musela míchat dohladka, přidaly jsme nastrouhané brambory, osolilo se to a já byla schopna půl hrnce zásmažky /tak se tomu říká u nás na Han
Podobné recepty jako Moravské zelí
Jablkový křen recept
Očištěný křen nakrájím na kolečka a umelu na masovém strojku-nejsou žádné zbytky jako při strouhání.Pomletý křen namačkám do zavařovací sklenice asi 2 cm od vrchu a zaliju plnotučnou hořčicí asi 1 cm.Hořčice časem vysychá ale při odebírání křenu se promíchá a doplní čerstvou. Takto vydrží v ledničce
Podobné recepty jako Jablkový křen
ČALAMÁDA s houbami
Zelí nakrájíme na nudličky. Papriku nakrájíme na kostky nebo nudličky (použít můžeme různě barevnou). Čerstvé houby očistíme a krátce povaříme v hrnci s vodou. Scedíme a v cedníku propláchneme převařenou vodou. Zelí, papriku i houby dáme do větší mísy, promícháme a naplníme sklenice.
Podobné recepty jako ČALAMÁDA s houbami
Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka) recept ...
V míse smíchejte zelí, jarní cibulky, zázvor, česnek, chilli koření, cukr a zbývající sůl. Přeneste do vymyté sklenice a zalijte lákem až k povrchu zeleniny. Zelenina by se měla zatížit třeba sáčkem s vodou apod. Postavte do místnosti, kde teplota nepřesahuje 20C, aby zfermetovalo (zkvasilo). Trvá 4
Podobné recepty jako Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka) ...
Pečené kuře, plněné kysaným zelím recept
Zelí vyjmeme ze sklenice, trochu je zbavíme nálevu, ten si schováme (nevyždímat, opravdu jen trochu,jinak by bylo zelí suché). Polovinu klobásky si nakrájíme na drobné kousky, promícháme se zelím společně s půlkou drobně nakrájené cibule. Pokud je zelí opravdu hodně kyselé, přisladíme. To vše nacpem
Podobné recepty jako Pečené kuře, plněné kysaným zelím
Dýňový kompot s ananasem, zavařený v myčce recept TopRecepty ...
Dýni zalijeme octem a vodou, zatížíme např.talířem, aby byla dýně potopená, zakryjeme a dáme do chladna. Druhý den vodu, ve které se macerovala dýně, musíme vylít! Vše svaříme cca 2 - 5 minut, aby dýně tzv. zesklovatěla, jakoby zprůhlední (změní barvu), ale aby zůstala stále křupavá. Koření raději v
Podobné recepty jako Dýňový kompot s ananasem, zavařený v myčce TopRecepty ...
Rybí salát (cejn, kapr) recept
Vykuchané a očištěné ryby obalíme v soli. Malé můžeme celé, větší naporcujeme. Dáme do sklenice na 3-4 dny. Po této době ryby propláchneme pod tekoucí vodou a naložíme do nálevu z octa a vody (2 díly vody a jeden díl octa). Ryby prokládáme cibulí a takto naložené necháme 5-7 dní v chladu.
Podobné recepty jako Rybí salát (cejn, kapr)
Nakládané houby v octě recept
Nikdy jsem, jak píše i Eja57, tak dloho houby nevařila, jak je uvedeno v receptu. Opravdu stačí těch 5 minut. Navíc do sklenice pod houby patří určitě i pár koleček (nebo půlkoleček) syrové cibule a mrkve, houby jsou pak mnohem lepší. A tak bychom si o zavařování hub mohli ještě povídat, ale to zákl
Podobné recepty jako Nakládané houby v octě
Květák s cibulí a barevnou paprikou recept
Květák rozebereme na růžice, povaříme v osolené vodě do poolměkka (3-5 minut), scedíme a pod studenou vodou zchladíme. Papriky použijeme nejlépe polovinu světlých zelených, nebo žlutých a polovinu červených nebo jen samé červené, nejlépe trochu masitější. Papriky očistíme, opereme, vykrájíme stopky
Podobné recepty jako Květák s cibulí a barevnou paprikou