Plněné papriky na řecký způsob recept
Plněné papriky na řecký způsob mohou být výtečným předkrmem. Nebo lehkou a zdravou večeří, kterou můžeme ještě doplnit čerstvým pečivem.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 větší papriky (žluté, zelené nebo červené)
- 200 g baby rajčátek pokrájených na poloviny
- 1 stroužek česneku
- 200 g sýru feta (rozdrobený)
- 1 lžíce olivového oleje
- nastrouhaná citronová kůra z 1 citronu
- 50 g černých oliv
- 1 menší červená cibule
- 4 lžíce nasekané zelené bazalky
Způsob přípravy
Plněné papriky na řecký způsob mohou být výtečným předkrmem. Nebo lehkou a zdravou večeří, kterou můžeme ještě doplnit čerstvým pečivem. Troubu nebo gril předehřejeme na 180 stupňů. Papriky dobře omyjeme a osušíme a každou v horní polovině překrojíme na dvě poloviny. Odstraníme z nich semena a přebytečnou vnitřní dužinu. Papriky potřeme celé olivovým olejem. V misce smícháme rozdrobený sýr feta s polovinou bazalky, utřeným česnekem, citronovou kůrou, pokrájenými rajčátky, cibulí a olivami.
Touto směsí pak naplníme spodní díl každé papriky. Do každé kápneme zbytek olivového oleje a přiklopíme je vrchním dílem. Papriky naskládáme na plech nebo rošt a pečeme v přibližně 25 minut.Když jsou krásně upečené, můžeme je ozdobit zbylou bazalkou, nebo jakoukoliv jinou čerstvou zeleninou, kterou máme při ruce.