Kedlubnové karbanátky recept
Kedlubnové karbanátky a k nim vařené brambory nebo bramborová kaše. Velká pochoutka.
Ingredience receptu
- 2 kedlubny
- 150 g bílého jogurtu
- 1 vejce
- 4 lžíce tvrdého sýra
- 2 lžíce polohrubé mouky
- 50 g šunky
- kukuřičná strouhanka
- sůl
- zelená petrželka
- kari koření
- olivový olej na smažení
Způsob přípravy
Kedlubny nastrouháme nahrubo, přidáme vejce, nahrubo nastrouhanou šunku a sýr, jogurt, mouku a promícháme. Podle chuti okořeníme kari, osolíme a přidáme lžičku nadrobno nasekané zelené petrželky.
Směs nesmí být příliš řídká, tak podle potřeby přidáme kukuřičnou strouhanku. Ze směsi pak vytvoříme na pánvi s rozpáleným olejem placičky a osmažíme je z obou stran dozlatova.
Horké kedlubnové karbanátky podáváme hned s vybranou přílohou.