Cuketová buchta recept
Vláčná litá cuketová buchta na plech. Připravte si tento jednoduchý dezert ze sezónních surovin a podávejte ho k odpolední kávě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g hrubé mouky,
- 340 g cukety,
- 150 g cukru (upravte si dle potřeby),
- 150 ml rostlinného oleje (ne olivový),
- 3 vejce,
- 1 lžička skořice,
- 1,5 prášku do pečiva,
- sůl.
Způsob přípravy
Předehřejte si troubu na 130 °C a vymažte si plech máslem a vysypte moukou.
V misce smícháme veškeré suché suroviny a nastrouháme si cuketu na hrubém struhadle. Připravte si druhou misku ve které rozšleháte vejce s cukrem do nadýchané pěny. Směs šlehejte tak dlouho dokud není pořádně nadýchaná cca 8 minut. Následně do směsy vmíchejte olej.
Do tekuté směsi jemně vmíchejte sypkou směs a následně těsto vylejte do připraveného pekáče a pečte zhruba 30 minut při 130 °C. Po uplynutí této doby zvýšíme teplotu na 150 °C a dopečeme cca 10 min.
Upečenou buchtu můžeme dle chuti pocukrovat nebo potřít rozehřátou čokoládou. Chutná je i posypaná trochou kakaa.