Jablkový křen
Výborné spojení jablek a křenu ve sladkokyselém nálevu. Velmi snadný a rychlý recept. Jablka a křen nastrouháme a zalijeme horkým nálevem. Můžeme krátce sterilovat. Podáváme k ovaru, párkům a jiné oblíbené uzenině.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 9 509 kJ / 2 273 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,00 g |
Tuky | 4,27 g |
Vláknina | 33,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 916 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 534,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Sterilovat se nemusí, ale já pro klid na duši jsem nechala asi 20 minut pod vodou sterilovat. Podává se k ovaru i k párkům, či jiné ohřáté uzenině.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
26. 12. 2020 15:27
Asi jsem staromilec, ale toto mi nepripada idealni. Kazdopadne valit ocet, byt treba jablecny, do jablek a krenu je nesmysl. Daleko lepsi je normalni citron. Rovnez sterilovani a zahrivani je hloupost. Takto udelany kren vydrzi v lednici pomerne dlouho a klovek nesmi byt liny si udelat dalsi cerstvy.
25. 2. 2016 17:17
Do nastrouhaného křenu s jablky dáte sůl,cukr,ocet a zalijete trochou vývaru,je to konzervované a vydrží velmi dlouho.
30. 12. 2015 18:00
18. 10. 2015 10:57
mike přerovský: Dobrý nápad, ale to je už iný recept. prosím, o akom odpade vravíte ? Veď nastrúha sa celý očistený chren. Ja srúham na robote, ale aj ručne strúhaný sa dá v pohode.
18. 10. 2015 09:21
Očištěný křen nakrájím na kolečka a umelu na masovém strojku-nejsou žádné zbytky jako při strouhání.Pomletý křen namačkám do zavařovací sklenice asi 2 cm od vrchu a zaliju plnotučnou hořčicí asi 1 cm.Hořčice časem vysychá ale při odebírání křenu se promíchá a doplní čerstvou. Takto vydrží v ledničce pod víčkem i půl roku.
15. 4. 2014 23:54
Supr recepet, teď jsem to dodělal. Akorát jsem si ho trocha upravil.
Jablek, octu i vody stejně. Cukru 180g, křenu 350g. U nás máme rádi ostrý . Jeden malej TIP na špinavej rendlík od cukru: hoďtě tam pytlík čaje a zalejte ho horkou vodou. Odpadá pracný umývání
Zítra peču kolena, už se moc těším.
Dávám bodík
Jablek, octu i vody stejně. Cukru 180g, křenu 350g. U nás máme rádi ostrý . Jeden malej TIP na špinavej rendlík od cukru: hoďtě tam pytlík čaje a zalejte ho horkou vodou. Odpadá pracný umývání
Zítra peču kolena, už se moc těším.
Dávám bodík
3. 1. 2014 22:01
dnes jsem si vyryl křen, koupil jablka a udělal tuto specialitu.
Ještě teď to cítím v nose. Je to vynikající:
Marie od Plzně:
Ještě teď to cítím v nose. Je to vynikající:
Marie od Plzně:
14. 11. 2013 15:43
Přečetla jsem si návod -něco podobného jsme kdysi dávno také dělávali. Tak se do doho pustím - křen jsem si vykopala na zahradě a
a dám se do práce.Díky za recept.
a dám se do práce.Díky za recept.
15. 10. 2013 11:55
deda:to znamená,že když při míchání - vaření tohoto roztoku dáš vařečku ven tak se musí táhnout cukernatá voda jako nitJe to jednoduché,ale možná to složitě píšu,třeba to někdo vysvětlí lépe
15. 10. 2013 11:44
cvo znamená pojem:.....voda na nit.....?
14. 8. 2013 10:04
veramarie.
Recept je nejvýbornější. já ne kvůli křenu, který u nás už neroste, ale kvůli raným jablíčkům, těch je hodně.
Recept je nejvýbornější. já ne kvůli křenu, který u nás už neroste, ale kvůli raným jablíčkům, těch je hodně.
23. 8. 2012 12:18
Moc děkuji za rady.
23. 8. 2012 11:45
Já křen očistím a celé kousky např. 20 cm vrznu do pytlíku a zamrazím, pak jen vytáhnu - nastrouhám potřebné množství a hned vrátím zpět, vydrží celý rok
23. 8. 2012 10:32
Jitka (neregistrovaný/ná):nevím zkus ho dát do sklepa do písku a nebodole v lednici v tom šuplíku mě v mikrosáčku taky dost dlouho vydržel a myslím když si ho nastrouháš a dáš do krabičky do mrazáku, vydrží určitě taky
23. 8. 2012 08:20
Prosím může mi někdo poradit zda se dá takto uchovávat samotný křen?Děkuji
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Dušená kedlubna s mrkví, cuketou a hráškem
Přidáno před 8 hodinami
Omeleta se sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 21 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno 19. 4. 2024 14:01
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno 19. 4. 2024 11:36
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno 19. 4. 2024 11:21
Právě bylo uvařeno:
Snadný štrúdl
Alamatej uvařila před 18 minutami
Kuře na paprice se smetanou
mcmiruska uvařila před 36 minutami
Listová buchta
Simiisek26 uvařila před 41 minutami
Banánová bábovka
Romca23 uvařil před 54 minutami
Moje houskové knedlíky
petrysek2307 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku
oliveh uvařila před 1 hodinou
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Sajik31 uvařila před 2 hodinami
Bramborový chléb
Jana B. uvařil před 3 hodinami
Citronová buchta s tvarohem
tara23 uvařila před 3 hodinami
Jogurtové muffiny
IRBONA uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Šťavnaté špekáčky: Jak je správně naříznout a jak vysoko nad ohněm je připravovat, aby byly dokonalé?
Vejmrda aneb jablečný křen: Oblíbený dip k ovaru je nejlepší z červených jablek, chuť mu dodá vývar
Jak rychle nastrouhat jablka? Budou se hodit do moučníků i do salátů, pochutnají si na nich děti
Další recepty
Tématické fráze: křen s jablky kren s jablky recept kren jablkovy kren kren s jablkem křen s jablkem recept recept na křen s jablky strouhaný křen s jablky křen recepty jablka s křenem křen recept recepty kren recept křen s jablky křen s jabkama jablkový křen recept domácí křen recepty jablka s křenem recept jablkový křen jablka s krenem recept jablečný křen
Suroviny: jablko, křen, ocet, cukr, voda
Jablkový křen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G870
27 názorů