Kimchi z bíle ředkve recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí10 porcí

Grandiózní korejský salát, který má blahodárné účinky na naše zdraví. Přivítejte do své domácnosti kimchi, které posílí obranyschopnost vašeho organismu.
(celý recept)

Grandiózní korejský salát, který má blahodárné účinky na naše zdraví. Přivítejte do své domácnosti kimchi, které posílí obranyschopnost vašeho organismu....

Ingredience receptu

  • 1kg bílé ředkve (daikon)
  • 50–75g hrubé mořské soli
  • Na pastu:
  • 75g kochugaru (korejského chilli koření, viz Něco navíc)
  • 150g pórku, nasekaného
  • 1,5 lžíce nadrobno nakrájeného česneku
  • 1 lžíce najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1/2 lžíce mořské soli (nejodidované)
  • 1,5 lžíce krupicového cukru


Způsob přípravy

Bílou ředkev oloupejte a nakrájejte na 2 cm kostky. Dejte do sklenice, osolte a zajite vodou, aby byla ponořena. Sklenici nechte stát přes noc nebo zhruba 5-6 hodin. Následně ředkev sceďte a ochutnejte ji v ideálním případě by měla být mírně přesolená.

Ve větší misce smíchejte veškeré přísady na pastu a přidejte ředkev, celo směs důkladně promíchejte. Hotové kimchi dejte do sklenice s dobře těsnícím víčkem a nechte 24h stát při pokojové teplotě na temném místě. Potom sklenici uložte do chladničky, kimchi začne fermentovat a bude hotové zhruba po jednom týdnu. Kimchi vám vydrží v lednici cca 4-6 týdnů.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kimchi z bíle ředkve recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kimchi z bíle ředkve.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kimchi bíle ředkve .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kimchi z bíle ředkve


×