Kimchi z bíle ředkve recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí10 porcí

Grandiózní korejský salát, který má blahodárné účinky na naše zdraví. Přivítejte do své domácnosti kimchi, které posílí obranyschopnost vašeho organismu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1kg bílé ředkve (daikon)
  • 50–75g hrubé mořské soli
  • Na pastu:
  • 75g kochugaru (korejského chilli koření, viz Něco navíc)
  • 150g pórku, nasekaného
  • 1,5 lžíce nadrobno nakrájeného česneku
  • 1 lžíce najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1/2 lžíce mořské soli (nejodidované)
  • 1,5 lžíce krupicového cukru


Způsob přípravy

Bílou ředkev oloupejte a nakrájejte na 2 cm kostky. Dejte do sklenice, osolte a zajite vodou, aby byla ponořena. Sklenici nechte stát přes noc nebo zhruba 5-6 hodin. Následně ředkev sceďte a ochutnejte ji v ideálním případě by měla být mírně přesolená.

Ve větší misce smíchejte veškeré přísady na pastu a přidejte ředkev, celo směs důkladně promíchejte. Hotové kimchi dejte do sklenice s dobře těsnícím víčkem a nechte 24h stát při pokojové teplotě na temném místě. Potom sklenici uložte do chladničky, kimchi začne fermentovat a bude hotové zhruba po jednom týdnu. Kimchi vám vydrží v lednici cca 4-6 týdnů.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kimchi z bíle ředkve recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kimchi z bíle ředkve.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kimchi bíle ředkve .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kimchi z bíle ředkve

Kde najít informace



×