Kimchi z bíle ředkve recept
Grandiózní korejský salát, který má blahodárné účinky na naše zdraví. Přivítejte do své domácnosti kimchi, které posílí obranyschopnost vašeho organismu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1kg bílé ředkve (daikon)
- 50–75g hrubé mořské soli
- Na pastu:
- 75g kochugaru (korejského chilli koření, viz Něco navíc)
- 150g pórku, nasekaného
- 1,5 lžíce nadrobno nakrájeného česneku
- 1 lžíce najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1/2 lžíce mořské soli (nejodidované)
- 1,5 lžíce krupicového cukru
Způsob přípravy
Bílou ředkev oloupejte a nakrájejte na 2 cm kostky. Dejte do sklenice, osolte a zajite vodou, aby byla ponořena. Sklenici nechte stát přes noc nebo zhruba 5-6 hodin. Následně ředkev sceďte a ochutnejte ji v ideálním případě by měla být mírně přesolená.
Ve větší misce smíchejte veškeré přísady na pastu a přidejte ředkev, celo směs důkladně promíchejte. Hotové kimchi dejte do sklenice s dobře těsnícím víčkem a nechte 24h stát při pokojové teplotě na temném místě. Potom sklenici uložte do chladničky, kimchi začne fermentovat a bude hotové zhruba po jednom týdnu. Kimchi vám vydrží v lednici cca 4-6 týdnů.