Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládané houby v octě

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

21. 8. 2020 14:59

Suroviny pro 5

5

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 441 kJ / 584 kcal
Bílkoviny28,90 g
Tuky3,50 g
Vláknina60,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8,10 g
Sůl20,00 g
Sacharidy78,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Skleničky na zavařování jsou á 370 ml.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MamlajdaD MamlajdaD

24. 8. 2020 15:02

StandaCB: Zase jste mně překvapil tvrzením, že cibule v zavařených houbách na kyselo kvasí a dělá sliz, to jsem ještě opravdu neslyšela. A ani se mi za celé roky nikdy nestalo, aby mi houby, okurky, nebo i jiná zelenina zkvasily kvůli cibuli. Ocet ovšem používám kvasný, 8%, protože kupované jablečné octy mi nechutnají. Ale každý podle svého. Mějte se hezky!:-8

StandaCB

24. 8. 2020 06:48

MamlajdaD: Například: liberecky.denik.cz/zpravy_region/nejlepsi-houby-do-octa-nakladaji-borci-z-liberce-20130211.html A další: jdem.cz/fgq3w2
Cibuli nedávám z prostého důvodu, že kvasí a dělá sliz.
Jinak to růžové zabarvení dělá jablečný ocet.

MamlajdaD MamlajdaD

23. 8. 2020 23:39

StandaCB: Zavařovala jsem houby prakticky celý život, ale tak do růžova? zbarvené jsem je nikdy neměla. Možná, že je to právě tím dlouhým varem. Nikdy jsem, jak píše i Eja57, tak dloho houby nevařila, jak je uvedeno v receptu. Opravdu stačí těch 5 minut. Navíc do sklenice pod houby patří určitě i pár koleček (nebo půlkoleček) syrové cibule a mrkve, houby jsou pak mnohem lepší. A tak bychom si o zavařování hub mohli ještě povídat, ale to základní jsem myslím řekla. Zkuste to s kratší dobou varu a hlavně s kratší dobou zavařování, uvidítě, že vám barva z kloboučků hub nálev neobarví. A nevěřte povídačkám o tom, že se s houbami musí zacházet jako s masem, to platí jen o syrových houbách a přípravě kuchyňských pokrmů z nich. Z toho možná pramení ta dlouhá doba varu i zavařování. U hub, zavařených v octovém nálevu to neplatí, tam je hlavním konzervantem právě ten ocet. A nenechte se odradit, a vkládejte recepty dál. ;-):-8:-K

Eja57 Eja57

21. 8. 2020 17:53

StandaCB: "měkkýše":-D no tak to ani náhodou - tak to radši nic....

StandaCB

21. 8. 2020 15:54

Eja57: Jasně, co člověk, to (jiný) recept. ;-)
Jinak já nenakládám "měkkýše" :-D , ale pouze mladé, tvrdé houby. ;-)

Eja57 Eja57

21. 8. 2020 15:50

Opravdu předvaříme 15-20 minut a ještě sterilujeme 30 minut:-O ? Mohu vědět důvod?
( Já houby předvářím tak 5 minut, horké houby + horký nálev, sterilace 10 minut a jsou výborné....)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: houby, voda, ocet, sůl, cukr, koriandr sušený, pepř celý, bobkový list, semínka hořčičná, křen, cibule

TopRecepty.cz

Nakládané houby v octě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4M7n