Kyselo recept
Kyselo vařím často, výborná a na přípravu nenáročná polévka. Vejce vařím natvrdo a do polévky je při podávání nakrájím na drobné kousky. Vejce vařím natvrdo a do polévky je při podávání nakrájím na drobné kousky.
Podobné recepty jako Kyselo
Chlebový kvásek základ pro chleba recept
Postup přípravy receptu. 1 DEN: 4 polévkové lžíce žitné chlebové mouky a zalijeme ji 100ml vlažné vody. Důkladně promícháme, aby nebyly hrudky, přikryjeme utěrkou a takto necháme na teplém místě 24 hodin kvasit.
Podobné recepty jako Chlebový kvásek základ pro chleba
Chlebový řízek
Nahrání fotky jídla. Pochlubte se svým kuchařským uměním a nahrajte vlastní fotku jídla či nápoje (s orientaci na šířku).
Podobné recepty jako Chlebový řízek
Domácí sekaná
Způsob přípravy. Domácí sekaná s bramborovou kaší, nebo s bramborovým salátem je vynikající pochoutkou. Chutná dospělým i dětem a někdy stačí třeba jen uvařit k ní brambory nebo nakrájet čerstvý chléb.
Podobné recepty jako Domácí sekaná
Krkonošské kyselo recept
V našem kraji je kyselo obvzlášť oblíbené, třeba i vy přijdete na chuť. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Krkonošské kyselo
Čočka na kyselo recept
Čočku na kyselo ještě můžeme dochutit solí, případně pepřem. Podle potřeby ji ještě krátce povaříme. Podle potřeby ji ještě krátce povaříme. Čočku na kyselo podáváme klasicky s uvařeným párkem, volským okem, kyselou okurkou nebo zelným salátem.
Podobné recepty jako Čočka na kyselo
Chlebový kvásek recept
Výroba chlebového kvásku vyžaduje trpělivost. Po 3 dnech čekání už stačí jen kvásek uchovávat a péct domácí chléb podle libosti. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Chlebový kvásek
Krkonošské kyselo
Kvásek na kyselo kupujeme v pekárně, pak ho rozdělím na části a vložím do mrazáku. Vydrží tam tak dlouho, dokud ho nespotřebujeme :-))Jenže každá pekárna chlebové těsto neprodává. Je potřeba se stále ptát až narazíte na tu pravou.
Podobné recepty jako Krkonošské kyselo
Chlebový kvásek
U nás doma v Podkrkonoší se kvas prodává v každém obchodě s potravinami. Teď, co jsem v Praze, jsem na něj ještě nenarazila. Ale až půjdu do stánku pro rohliky, tak se zeptám :-). Teď, co jsem v Praze, jsem na něj ještě nenarazila.
Podobné recepty jako Chlebový kvásek
Kvásek z žitné mouky recept
Je-li správná teplota při kvašení, pak by měl mít kvas po uplynutí 4 dnů lehce kyselou vůni a konzistenci hodně měkkého těsta. Kvásek je možné udržovat tak, že po odebrání necháme na dně cca 1 cm (může být i více) a oživíme ho (přidáme mouku a vlažnou vodu - třeba jako 4.den.
Podobné recepty jako Kvásek z žitné mouky
Domácí kváskový chléb recept
Domácí kváskový chléb po vyndání z trouby položíme na mřížku, aby k němu mohl vzduch, po vychladnutí jej zabalíme do utěrky. Chleba je pak vláčnější, ale rychleji ztvrdne. Chleba je pak vláčnější, ale rychleji ztvrdne.
Podobné recepty jako Domácí kváskový chléb
Domácí žemle s kváskem a droždím recept
Recept na velmi chutné domácí žemle, ve kterých se při přípravě kombinuje kvásek a použití čerstvého droždí. Výsledné pečivo výrazně připomíná staré poctivé žemle, které se kdysi prodávaly v pekárnách.
Podobné recepty jako Domácí žemle s kváskem a droždím
Kvásek recept
Nádobu přikryjeme utěrkou a necháme kvásek odpočívat na teplém místě. Přikrýt lze i fólií, ale musí být na volno, aby mohl unikat plyn. Směs začne bublat téměř okamžitě. Necháme kvásek pracovat asi 2 až 5 dní, ale nesmíme ho zapomenout jednou denně zamíchat (navrchu se usadí kapalina).
Podobné recepty jako Kvásek
Krkonošské kyselo recept
Kyselo trochu jinak.Nevím jestli je to kyselo krkonošské,ale recept mám přímo z krkonoš resp.z benecka.Před více jak 40ti lety jsem byl s našim řezníkem na návštěvě u jeho rodičů na benecku a moje maminka si od nich přivezla tento recept.Ale pozor,je na 6-7l polévky,ale máme to vždy na 1 den,protože
Podobné recepty jako Krkonošské kyselo
Kyselo (polévka)
Do vody dáme na kostky nakrájený chléb a vaříme se solí, kmínem, kořenovou zeleninou a předem namočenými houbami. Na pánvičce necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme droždí, chvíli necháme osmažit, rozklepneme vejce a necháme mírně ztuhnout.
Podobné recepty jako Kyselo (polévka)
Domácí bílý ošatkový kváskový chléb recept
Recept na domácí bílý ošatkový kváskový chléb s kváskem z bílé chlebové mouky. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Domácí bílý ošatkový kváskový chléb
Doma sušený žitný kvásek recept
Moje maminka v Krkonoších si kvásek na kyselo uchovávala v hrnci.Jakmile zavařila kyselo,tak zbytek si kroužením hrnku vlastně rozetřela po stěnách a nechala uschnout.Když potřebovala,tak ho ze stěn odrobila namočila a potom opět použila
Podobné recepty jako Doma sušený žitný kvásek
Kulajda
Tak já dělám kulajdu velmi podobně,rozhodně ale bez kopru,vejce dávám natvrdo uvařená a když chci obměnu,tak to dělam bez hub,vývar z uzeného a ze zahrádky šťovík,ale tomu už pak říkáme bílý bořšč.Jinak ocet dáváme až na talíře,dá si ho opravdu jen ten,kdo má rád na kyselo..
Podobné recepty jako Kulajda
Krkonošské kyselo
Chlebový kvas zalijeme vlažnou vodou, rozšleháme, osolíme, přidáme kmín a vývar z namočených hub. Houby nasekáme nadrobno a přidáme k vývaru.
Podobné recepty jako Krkonošské kyselo
Bílý ošatkový kváskový chléb z podmáslí recept
Recept na neskutečně dobrý bílý kváskový chléb s podmáslím, který je úžasně chutný, vláčný a jako čerstvý i více dní. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Bílý ošatkový kváskový chléb z podmáslí
Houby ve sladkokyselém nálevu recept
Větší plodnice nakrájíme na menší kostky. Ve vařící, mírně osolené vodě je povaříme asi 5 minut. Předvařené houby scedíme a propláchneme proudem studené vody.
Podobné recepty jako Houby ve sladkokyselém nálevu
Kváskový žitno-pohankový chléb recept
Recept na velmi chutný domácí chléb splňující požadavky na zdravou výživu. Na přípravu a pečení použijeme domácí pekárnu. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Kváskový žitno-pohankový chléb
Bábovka recept
Do zbylé třetiny těsta přidáme 2 lžíce kakaa, zamícháme a nalijeme na světlé těsto do formy. Bábovku vkládáme do předehřáté trouby a pečeme prvních 20 minut na 150 - 160 °C. Potom přidáme na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut.
Podobné recepty jako Bábovka
Čočka na kyselo s vejcem
Podáváme s chlebíkem, vejcem ( buďto natvrdo, volským okem, i zastřené je výborné) nebo s opečeným párkem, kyselou okurkou. Pro špičkové vlepšení nakrájejte cibulku na větší kouky, obalte ji v mouce a osmažte.
Podobné recepty jako Čočka na kyselo s vejcem
Kynuté houskové knedlíky recept
Těsto na houskové knedlíky poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout přibližně hodinu. Pak těsto rozdělíme na 3 - 4 stejné kusy, znovu prohněteme a vytvarujeme knedlíky.
Podobné recepty jako Kynuté houskové knedlíky
Kyselo jako od babičky recept
Recept na hustou vymazlenou polívčičku. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Kyselo jako od babičky
Chléb z žitného kvásku recept
Recept na chléb, který je krásně nadýchaný i bez použití kvasnic. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Chléb z žitného kvásku
Valašská kyselice recept
Postup přípravy receptu. Zelí zaliju vodou a dám vařit. Přidám koření, kmín, majoránku, nové koření, bobkový list. Asi po 15 minutách vaření přidám nakrájené brambory a klobásku a ještě dalších zhruba 20 minut pozvolna vařím.
Podobné recepty jako Valašská kyselice
Kyselo jako od babičky recept
Houby očistíme a nakrájíme, brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Vše naházíme do hrnce, přidáme koření a hodíme na plotnu. Připravíme si chlebový kvas, lenoši si ho mohou koupit. Před koncem vaření přidáme do polévky kvásek, vejce a lehce povaříme.
Podobné recepty jako Kyselo jako od babičky
Krkonošské kyselo
Brambory zatím uvařte ve slupce, poté je oloupejte a nakrájejte na kousky. Kvásek ve vodě rozkvedlejte, přidejte sůl, kmín, houby a vařte, než kvásek zhoustne. Cibulku nakrájejte nadrobno, usmažte dozlatova, přidejte vejce a míchejte.
Podobné recepty jako Krkonošské kyselo
Domácí pšenično-žitný kváskový chléb recept
Pokud není na pečení dostatek času, dá se rozložit na dva dny. Chléb je potom i lepší. Chléb je potom i lepší. Domácí pšenično-žitný kváskový chléb po vychladnutí krájíme a podáváme k různým pokrmům.
Podobné recepty jako Domácí pšenično-žitný kváskový chléb
Čočka na kyselo recept
Tématické fráze: cocka na kyselo čočka na kyselo podle babičky čočka na kyselo recept čočka recept jak dlouho varit cocku cocka recepty doba vaření čočky čočka recept čočka na kyselo recept na čočku na kyselo varime cocku příprava čočky čočka doba vaření čočka na sladkokyselo jak se dela cocka recep
Podobné recepty jako Čočka na kyselo
Recept: Kvásek-domácí výroba
Kvásek-domácí výroba? Žádný problém, stačí jen najít spolehlivý recept. Čeká na vás na Tradičních receptech s dalšími 40 tisíci lahůdek. Dobrou chuť!
Podobné recepty jako Recept: Kvásek-domácí výroba
Domácí klobásy podle Hynka recept
Masovou směs na domácí klobásy narazíme do střev a udíme 5 - 6 hodin na 70 °C. Pokud spěcháme, je možné část s nakládáním vynechat. Na chuť to nemá moc velký vliv.
Podobné recepty jako Domácí klobásy podle Hynka