Rýžové nudle se zeleninou
...a zdravé jídlo pro kohokoliv, děti nevyjímaje. A doba přípravy je v podstatě zanedbatelná...
Řecké křupavé zelí skvělé recept
Postup přípravy receptu. Nakrájené zelí dáme do velkého hrnce a spaříme 2 l horké vody. Přivedeme k varu na 1 minutu a hned z vody vytáhneme sítkem do misky. Do té samé vody vložíme papriky a vaříme 10 min, až paprika lehce změkne. Opět vytáhneme sítkem do misky.
Podobné recepty jako Řecké křupavé zelí skvělé
Králík na zelí recept
Tématické fráze: králík na zelí porcování králíka video porcování králíka porcovani kralika video jak dlouho pect kralika doba peceni kralika králík zelí králík v zelí králík recepty pečený králík na zelí pečený králík se zelím králík v římském hrnci recepty králík na zelí králík na kysaném zelí jak
Podobné recepty jako Králík na zelí
Domácí kečup
Způsob přípravy. Rajská jablíčka si opláchneme a na prkénku rozkrájíme. Vaříme. V mixéru rozmixujeme a přes síto procedíme opět do hrnce. Povaříme do zhoustnutí. Po necelých dvou hodinách, octový nálev zbavíme koření. Smícháme s rajčatovým pyré a přisypeme papriku. Osladíme a přisolíme. Zlehka povař
Podobné recepty jako Domácí kečup
Květáková kaše
Způsob přípravy. Květák rozebereme na hlavičky a omyjeme. Rozehřejeme si pánev s olejem, na ni dáme nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme do sklovata. Přilijeme vodu, kterou přivedeme k varu. Poté přidáme květák a kmín. Osolíme, opepříme. Přiklopíme pokličkou a necháváme vařit, dokud květák nezměkne.
Podobné recepty jako Květáková kaše
Dušené zelí mojí babičky
Takové zelí dělala moje maminka, dělám ho i já.Chutnalo nám dříve od maminky, teď chutná i to moje /Vaše/ všem, je to prý nejlepší zelí, které kdy moji strávníci jedli. Já dávám té brambory tolik, aby se tím zelí zahustilo. Mouku již nedávám.Zelí ale musím déle povařit, aby chuť brambory se zatáhla.
Podobné recepty jako Dušené zelí mojí babičky
Dušené hlávkové zelí
Doba dušení záleží na tloušťce nudliček a na tom, zda jsme použili zelí rané či pozdní, takže se nebudeme řídit časem v receptu, ale zelí v průběhu dušení ochutnáme. Zelí by v konečné fázi mělo zůstat na skus, takže sléváme, když je ještě trochu pevnější, jelikož ho budeme následně ještě krátce dusi
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Dušené kysané zelí recept
Postup přípravy. Kysané zelí překrájíme a je-li příliš kyselé, propláchneme jej vlažnou vodou. Okapané zelí vložíme do hrnce, okmínujeme, zalijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a vaříme. Mezitím si nakrájíme na jemno cibuli. V kastrolku zahřejeme sádlo (olej), vsypeme na něj cibuli a necháme ji
Podobné recepty jako Dušené kysané zelí
Zelí do sklenic bez zavařování recept
Myslím tím - nakrouhané zelí prosolit, prokmínovat, promačkat, nechat do rána stát, pak nacpat do sklenic uzavřít víčky na závit nechat tak 3 týdny stát v místnosti, přes víčka vytéká kvalitní kysaná tekutina ze zelí- mimochodem velmi zdravá na pití. Dotáhnout uvolněná víčka a uložit do špajzu. Bez
Podobné recepty jako Zelí do sklenic bez zavařování
Krkovička pečená na zelí se slaninou, klobásou a žampiony recept ...
Doba přípravy: cca 40-50 min ... pečená na kysaném zelí kuře na zelí se žampiony a slaninou krkovicka na zeli vepřová krkovice pečená na zelí doba pečení krkovice pečená krkovice vepřová krkovička s kuřecími stehny pečeme krkovici krkovice se žampiony pečená krkovice na žampionech pečená krkovice se
Podobné recepty jako Krkovička pečená na zelí se slaninou, klobásou a žampiony ...
Sterilované zelí dušené v papiňáku recept
Vaříme také 3minuty. Já už po uvaření ničím nedochucuji, ale každý máme jiné chutě:-)Stejným způsobem připravuji kysané i hlávkové zelí, tam se ale doba dušení pohybuje kolem 5-8minut.Také záleží na množství zelí. Našla jsem zde jeden recept na papiňákové zelíčko, přidávám do podobných.
Podobné recepty jako Sterilované zelí dušené v papiňáku
Cuketové zelí
doba přípravy: neuvedeno. počet kalorií: neuvedeno. Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept. Nahrát fotku Suroviny. počet porcí: neuvedeno. 3 ks cuketa 2-3 větší. 4 ks cibule 1 lžička sůl 1 lžíce hladká mouka 1 lžíce rostlinný olej 1 špetka pepř mletý 1 špetka mletý kmín 1 lžíce ocet 1
Podobné recepty jako Cuketové zelí
Domácí kysané zelí
Zpočátku můžeme zelí čistou, dřevěnou palicí opakovaně stlačovat - tím podpoříme fermentaci a únik plynů. Zelí musí mít po celou dobu přípravy i přechovávání povrch zalitý šťávou, jinak plesniví a hnije.
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Bramborou zahuštěné bílé zelí recept
Postup přípravy receptu. Cibuli nakrájíme najemno a v hrnci ji orestujeme buď na másle nebo na sádle (já použila vypečené sádlo z právě hotové kačeny). Po osmažení dozlatova přidáme zelí i s nálevem, osladíme, okmínujeme, pokud je potřeba, podlijeme trochou vody a necháme dusit, cca 20 minut.
Podobné recepty jako Bramborou zahuštěné bílé zelí
Kachní stehna na zelí recept
Kachní stehna na zelí Kuchař: sidera. Doba přípravy: 90 minut 4 porce Drůbeží maso 17 názorů . Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů. Recept se mi líbí. Přidat fotografii; Suroviny 4 ks kachních stehen 1 ks cibule 1 ks brambory 1 ks oloupaného rajčete 1 kysané zelí 6 lžic cukru sůl podle chuti tymián
Podobné recepty jako Kachní stehna na zelí
Kedlubnové zelí
Kedlubnové zelí děláme doma léta, ale musí se umět udělat a ochutit!! Dělala ho moje babička, které je 95 let a ještě žije a dle jejího receptu dělám já, ale kedlubnové zelí se musí zahustit jedině řídkou jíškou z másla! Nastrouhanym bramborem se zahustí zelí kysané, ale kedlubnové jedině máslovou j
Podobné recepty jako Kedlubnové zelí
Dušené zelí zadělávané
Takto hotovou jíšku přidáme k dušenému zelí, promícháme a necháme společně ještě krátce provařit, případně zředíme troškou vývaru. Pokud je třeba, zelí ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a buď do něj rovnou vmícháme osmaženou klobásu nebo ji na zadělávané zelí dáme, až když je nandané na talíříc
Podobné recepty jako Dušené zelí zadělávané
ČALAMÁDA zelí, mrkev, papriky recept
Doba přípravy: je to an etapy ... Suroviny 4 kg bílého zelí 1 kg čerstvých paprik 1/2 kg mrkve 1/2 kg cibule 1/2 l octa 4 dcl oleje 300 g cukru 1 Deko (to tam jen sypem, neděláme jako nálev) Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů. Recept se mi líbí. Postup přípravy receptu. Zeleninu nakrájíme, přidáme
Podobné recepty jako ČALAMÁDA zelí, mrkev, papriky
Dušené zelí
Ideální příprava zelí. Zahuštění bramborem je nejlepší, a když se nechá čtvrthodinku podusit, na chuti se nepozná, zda byl starý. A ještě lepší je přípravu začít na sádle zkaramelizovaným cukrem, pak cibuli a další. Zelí má pak krásnou nazlátlou barvu. Mimochodem, solamyl se píše s tvrdým y.
Podobné recepty jako Dušené zelí
Fleky se zelím recept
Postup přípravy receptu. Zelí nakrouháme a na oleji restujeme tak dlouho, dokud lehce nezhnědne. Pozor, chce to hlídat, neboť zelí může velmi rychle začít hnědnout a pálit se. Musíme ho častěji míchat. Osolíme a opepříme. Uvaříme fleky a přimícháme je do restovaného zelí. Dobře promíchat!
Podobné recepty jako Fleky se zelím
Kysané červené zelí mistra kuchaře recept
Postup přípravy receptu. Zelí nakrouháme nebo nakrájíme, smícháme s cibulí a kořením. Naplníme sklenice, zavíčkujeme a necháme ne teplém místě 3-4 týdny kysat. Voda bude vytékat, tak je dobře, pokud bude víčko nafouklé, nechat v klidu na plechu, pokud víčka samy nesplasknou.
Podobné recepty jako Kysané červené zelí mistra kuchaře
Sterilované cuketové zelí recept
Postup přípravy receptu. Cukety nastrouháme na hrubém struhadle, smícháme s nakrájenou cibulí, nastrouhaným jablkem, pokmínujeme, osolíme, přidáme pepř, ocet, cukr a sůl, aby chutě byly vyvážené, jako u klasického zelí jak máme kdo rád. Dáme do sklenic, tak 5 cm od shora, zavíčkujeme a sterilizujeme
Podobné recepty jako Sterilované cuketové zelí
Dušené červené zelí
Zelí zbavíme svrchních listů, tvrdého stonku a nakrájíme.Na másle osmažíme cibuli, ke konci přidáme cukr (já dávám třtinový), opražíme a potom přidáme
Podobné recepty jako Dušené červené zelí
Moravské zelí
Pak přidáme na sádle osmahnutou cibuli, osolíme a dusíme zelí pod poklicí za mírného podlévání. Když je téměř měkké, zaprášíme je moukou, podusíme, podlijeme vodou a znovu dusíme. Přidáme nastrouhané jablko a podle chuti trochu cukru a octa. Má být kašovité, sladkokyselé.
Podobné recepty jako Moravské zelí
Salát z kvašeného zelí a zeleniny recept
Postup přípravy receptu. Cibuli nakrájíme na jemno a osmažíme na trochu vetší pánvi. Přidáme mraženou zeleninu a spolu s cibulí ji chvilku osmahneme. Pak přidáme kvašené zelí, které jsme si napřed propláchli ve vodě aby nebylo moc kyselé, jen ho trochu zamícháme se zeleninou, tak 2 minuty a dáme do
Podobné recepty jako Salát z kvašeného zelí a zeleniny
Uzené se zelím recept
Postup přípravy receptu. Na oleji nebo sádle osmažíme dozlatova na kostičky pokrájené cibule, ke kterým přidáme osmažit na menší kostičky nebo nudličky pokrájené uzené maso. Do masové směsi přisypeme okapané zelí, promícháme, pokud je třeba, osolíme a dle kyselosti zelí přidáme i trošku cukru.
Podobné recepty jako Uzené se zelím
Dušené bílé nebo červené zelí recept
Postup přípravy. Zeleninu očistíme. Zelní nakrouháme, cibuli nasekáme najemno. Na tuku osmažíme cibulku a během restování přidáme 3 lžíce cukru. Smažíme, než cukr zkaramelizuje do světle hnědé barvy. Pak přidáme zelí, kmín, sůl a vše podlijeme vodou. Zelí dusíme zhruba 20 minut. Pak dušené zelí zahu
Podobné recepty jako Dušené bílé nebo červené zelí
Dýňové zelí sladkokyselé
Kdo má rád "zelí" krémovější, může s dýní zároveň podusit i jemně nastrouhanou menší bramboru nebo dýni ke konci zaprášit lžičkou mouky, promíchat a přilít trošičku vody. Do zelí se dá pro zjemnění také vmíchat deci smetany ke šlehání, která zelí zjemní. Vše záleží na naší chuti.
Podobné recepty jako Dýňové zelí sladkokyselé
Dědův bramborák se zelím recept
Doba přípravy: 30 minut Bramborová jídla 12 názorů . Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů. Recept se mi líbí. Přidat fotografii; Suroviny 8 ks brambor 1 větší cibule 4 – 5 lžic polohrubé mouky 1 vejce sůl pepř majoránka 5 stroužků česneku 1 sáček kysaného zelí olej (nebo sádlo) na smažení. Recept si
Podobné recepty jako Dědův bramborák se zelím
Barevný salát z pekingského zelí recept
Barevný salát z pekingského zelí Kuchařka: tejaja. Doba přípravy: 15 minút 4 porce Saláty 6 názorů . Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů. Recept se mi líbí. Přidat fotografii; Suroviny 1/2 hlávky pekingské zelí 1 svazek jarní cibulky 1 svazek ředkviček 1/2 salátové okurky 2 rajčata Nálev 4 lžíce ole
Podobné recepty jako Barevný salát z pekingského zelí
Vepřová panenka s cibulovým zelím recept
danka: Omlouvám se Vám Danko, pokud Vám ta gramáž chybí. Bohužel, dělala jsem to od oka a myslím,že jí není zase tak potřeba. Brambor tolik, kolik sníte, zelí jsem psala, že cca 1 velká cibule/na osobu, panenky kolik chceme a slaniny podle toho, kolik použijeme masa.
Podobné recepty jako Vepřová panenka s cibulovým zelím
Pečená kachní prsa s červeným zelím a bramborových knedlíkem ...
Postup přípravy receptu. Kachní prso, pokud je s kostí, ostrým nožem vykostíme a skelet si uschováme na kachní polévku. Kůži nařízneme ostrým nožem podélně a příčně, aby nám vznikly čtverečky. Musíme to provést opatrně, abychom zbytečně neřízli do masa. Poté potřeme olejem, okmínujeme, proložíme roz
Podobné recepty jako Pečená kachní prsa s červeným zelím a bramborových knedlíkem ...
Polévka s pekingským zelím recept
Postup přípravy receptu. Máslo v hrnci rozpustíme a na něm necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, pak vložíme nakrájenou zeleninu (celer, mrkev, petržel a pekingské zelí) a orestujeme ji.
Podobné recepty jako Polévka s pekingským zelím
Kapustové zelí
Na oleji, másle či sádle (dle vlastní chuti či aktuální ledničkové dostupnosti) osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme na proužky nakrájenou kapustu, zalijeme vodou, aby v ní byla veškerá kapusta namočena (nepřeháníme to, aby tam nebylo vody příliš moc).
Podobné recepty jako Kapustové zelí
Pečená kachna recept
Kachnu můžete různě dochutit, nadívat různými náplněmi, ale také i rozporcovat či vykostit a péct jen jednotlivé části. Ke klasické pečené kachně doporučujeme jako přílohu zelí a bramborový či houskový knedlík.
Podobné recepty jako Pečená kachna
Utopenci z Bystřice recept
Postup přípravy receptu. Špekáčky nařízneme podélně a oloupeme. Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na kolečka, česnek na plátky. Zelí scedíme a propláchneme,pokud se rozhodneme jej použít. Špekáčky zevnitř pomažeme pálivou hořčicí, posypeme lehce pepřem, vložíme plátky česneku.
Podobné recepty jako Utopenci z Bystřice
Čína z vepřového masa v pomalém hrnci recept
Postup přípravy receptu. Vepřové maso nakrájíme na hrubší nudličky a osolíme. Zelí hrubě nakrouháme, pórek nakrajíme na půlkolečka, cibuli na půlměsíčky a rozebereme. Přidáme burské oříšky, sójovou omáčku dle chuti, vodu a vše smícháme. Pokud je třeba, tak dosolíme.
Podobné recepty jako Čína z vepřového masa v pomalém hrnci
Zelí recept
Postup přípravy receptu. Zelí nakrájíme nebo nakrouháme na jemno. Stejně tak zpracujeme cibuli. Deko svaříme, přidáme sacharin a ocedíme. Přilijeme ocet a promícháme. Zelí smícháme s cibulí, solí, kmínem a pyrosulfitem, přilijeme nálev a důkladně promícháme.
Podobné recepty jako Zelí