Sdílet:

Lívance recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Jsou tradiční součástí americké snídaňové kuchyně, a také u nás se lívance už dlouho dobu těší velké oblibě. Receptů na přípravu těchto voňavých placiček je mnoho, já se podělím o ten, který mají u nás doma nejraději.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 ml mléka
  • 20 g droždí
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 vejce
  • 250 - 300 g hladké mouky
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • špetka soli
  • tuk na pečení
  • Na ozdobu a dochucení:
  • skořicový cukr
  • javorový sirup
  • čerstvé ovoce


Způsob přípravy

V míse rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a z ingrediencí umícháme kašičku.

Tu zalijeme vlažným mlékem s rozmíchaným vajíčkem, přidáme prosátou mouku, sůl a citronovou kůru.

Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme asi 30 minut kynout.

V lívanečníku nebo na pánvi rozpustíme tuk, za pomoci naběračky na něj těsto naléváme asi do výšky 0,5 cm a těsto opékáme z obou stran dozlatova.

Hotové lívanečky zdobíme ovocem, skořicovým cukrem nebo javorovým sirupem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Lívance recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Lívance.
Hledat podobné recepty na internetu jako Lívance

Kde najít informace



×