Lívance recept
Jsou tradiční součástí americké snídaňové kuchyně, a také u nás se lívance už dlouho dobu těší velké oblibě. Receptů na přípravu těchto voňavých placiček je mnoho, já se podělím o ten, který mají u nás doma nejraději.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 ml mléka
- 20 g droždí
- 1 lžíce cukru krupice
- 1 vejce
- 250 - 300 g hladké mouky
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- špetka soli
- tuk na pečení
- Na ozdobu a dochucení:
- skořicový cukr
- javorový sirup
- čerstvé ovoce
Způsob přípravy
V míse rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a z ingrediencí umícháme kašičku.
Tu zalijeme vlažným mlékem s rozmíchaným vajíčkem, přidáme prosátou mouku, sůl a citronovou kůru.
Těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme asi 30 minut kynout.
V lívanečníku nebo na pánvi rozpustíme tuk, za pomoci naběračky na něj těsto naléváme asi do výšky 0,5 cm a těsto opékáme z obou stran dozlatova.
Hotové lívanečky zdobíme ovocem, skořicovým cukrem nebo javorovým sirupem.