Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na zelí

Králík má výborné, dietní a lehce stravitelné maso. Chuť je podtržena uzenou slaninou a čerstvými bylinkami. Kysané zelí zachytí veškerou vypečenou šťávu z masa. Pekáček s masem doplňte vhodnou přílohou a sváteční oběd může začít.

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

20. 11. 2009 12:07

Suroviny pro 6

6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 368 kJ / 805 kcal
Bílkoviny4,50 g
Tuky84,17 g
Vláknina4,23 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,61 g
Sůl4,02 g
Sacharidy6,44 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tento králik je výborny pečeny v řimskem hrnci, ale nejdřív třeba ten hrnec namočit ve vodě a doba pečeni se pak zkráti na 35 min.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Komtesina Komtesina

28. 1. 2024 21:58

Bylo to výborné yes:

Petra Dvor. Petra Dvor.

29. 4. 2023 17:58

Moc dobré <3

Petaja Petaja

3. 10. 2021 14:08

Dnes byl králík u nás na oběd. Držela jsem se receptu. Jen jsem nepropláchla zelí, tak bylo malinko kyselejší. Dělala jsem s bramborovým knedlíkem

Pekla jsem asi hodinku a půl, králíka jsem předtím naporcovala na menší kousky.
Moc jsme si pochutnali. S dovolením jsem přidala fotku. Děkuji za recept :-K

mischelinka mischelinka

26. 12. 2019 20:16

Králika jsem dělala včera vůbec poprvé.Vybrala jsem tento recept.Je úžasné dobrý,králik byl měkoučký,vůbec nebyl suchý.Podávala jsem s bramborovým knedlíkem.Posílám bodík a určitě ještě upeču.<3:yes:

jirik50

20. 1. 2019 11:41

:yes:

martinn

1. 8. 2016 14:56

Dana61: recept OK,ale ten čas je tak králíka z marketu-kosti potažené kůží.

Dana61

7. 8. 2012 14:44

králíky máme moc rádi a toto je výborný recept:yes::-D ale zaráží
mě ta krátká doba pečení - za tak krátkou dobu to prostě neumím a to mám králíky domácí - od dědečka a ten je zbavuje života po pár měsících života, takže jsou mladí a peču je min.1 1/2 až 2hodiny, tak nevím

alus.s

4. 8. 2012 20:39

tak jsem si říkala že udělám králíka jinak a zaujal mne tento recept. Oregano jsem měla sušené, rozmarýn čerstvý, místo anglické jsem dala bůček a přidala trošku drceného kmínu. Pekla jsem v ŘH při 225°C do zhasnutí kontrolky a poté při 170°C 40 min. Příloha houskový knedlík. Je to bašta, vynikající :yes: :-p :yes: bodík letí.

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 5. 2011 12:24

mardosa: Koukám, že stejně jako u nás králík;-). Tady toho jsem ještě nezkoušela:-p, ale příjde na něj taky řada;-)

mardosa mardosa

15. 5. 2011 12:23

Tak jsme uvařili,teda upekli,udělala jsem k tomu bramborový knedlíky a bylo to luxusní.Dávám bodík a přidala jsem fotečku.:-K:-K:-K

Daisy

10. 7. 2010 15:30

Díky za tenhle recept:yes: Dneska jsem uvařila králíka k obědu a neměl absolutně chybu. Udělala jsem k tomu bavorský bramborový knedlík tady z dalších receptů a byl to vynikající oběd. Manžel už dlouho králíka odmítal, protože moje máma ho vaří pořád. Takže když jsem dneska hlásila, že asi po půl roce udělám králíka, tak se ofrňoval:-// Ale když se do něj pustil, tak se pěkně olizoval. Prý je to úplně něco jinýho, nebyl vysušený, ale šťavnatý, opravdu výborný. Nedala jsem tam rozmarýn, protože jsem ho neměla, ale nasypala jsem trochu kmínu, oregano, bobkový list a trošku vegety. Výborné a díky.:-p

Iljusa Iljusa

13. 12. 2009 15:07

Sidero - nádhera :yes:

pipre pipre

20. 11. 2009 22:03

Králíka můžu kdykoli a proto si ho umím představit i na tento způsob. U nás v Albertu mají někdy v akci králičí stehna a masa je tam opravdu dost. Celého králíka bych ale v hypermarketu nekoupila, mám s ním špatné zkušenosti. Severinko, pokud máš vlastní králíky nebo přímo od chovatele, tak to ti fakt závidím.:yes:+3

pipre pipre

20. 11. 2009 22:02

Králíka můžu kdykoli a protot si ho umím představit i na tento způsob. U nás v Albertu mají někdy v akci králičí stehna a maso porcované a masa je tam opravdu dost. Celého králíka bych ale nekoupila, mám s ním špatné zkušenosti. Severinko, pokud máš vlastní králíky nebo přímo od chovatele, tak to ti fakt závidím.:yes:+3

Severinka Severinka

20. 11. 2009 17:53

Spagetko, toho králíka co jsem viděla v albertu, tak to byl vykostěnej hřbítek, náramný kousky, ale na cenu jsem se radši nedívala:-O:-O

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: králík na zelí porcování králíka video porcování králíka porcovani kralika video jak dlouho pect kralika doba peceni kralika králík zelí králík v zelí králík recepty pečený králík na zelí recepty z kralika pečený králík se zelím králík na kysaném zelí králík v římském hrnci recepty králík na zelí jak dlouho se vaří králík králík doba pečení kralik zeli knedlik králík na zelí recept recept králík na zelí

Suroviny: králík, zelí kysané, rozmarýn, koření oregáno, sůl, pepř mletý, olej, cibule, slanina anglická

TopRecepty.cz

Králík na zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/91LY