Sterilované zelí dušené v papiňáku
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 268 kJ / 1 259 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,60 g |
Tuky | 97,21 g |
Vláknina | 23,17 g |
Cholesterol | 70 mg |
Sodík | 4,29 g |
Sůl | 10,70 g |
Sacharidy | 69,05 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Špeku, nebo slaniny se může použít jen jeden druh, množství si každý upraví podle své potřeby. Místo zasmažené mouky můžeme použít jeden větší syrový brambor, který nastrouháme na jemném slzičkovém struhadle, po osmahnutí slaniny a cibulky vmícháme zelí, deci vody a vmícháme nastrouhaný brambor. Vaříme také 3minuty. Já už po uvaření ničím nedochucuji, ale každý máme jiné chutě:-)Stejným způsobem připravuji kysané i hlávkové zelí, tam se ale doba dušení pohybuje kolem 5-8minut.Také záleží na množství zelí.
Našla jsem zde jeden recept na papiňákové zelíčko, přidávám do podobných.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 2. 2012 19:05
Pěkné zelí, ale s tím vypečeným masem ještě hezčí
24. 2. 2012 14:00
Kadlik:My jsme si krček ušpinili tím kolínkem a opečenou tlustou kůží,co k zelíčku byloLuboškovi množství špíčku v zelíčku stačilo
Sretti,pěkně se Ti to zrýmovalo
Díky všem
Sretti,pěkně se Ti to zrýmovalo
Díky všem
24. 2. 2012 13:10
pěkné, akorát tych deset gramů špeku je poněkud málo!!! Tým si ani krček neušpiním!!!!
23. 2. 2012 20:46
co to moje oko zrelo?
kdosi varil prima zelo.
ojoj to by se to papat chtelo,
mam ja slabost pro to zelo,
schovat by se prede mnou melo . . . radši
p.s. zeli oboduji dycky, at si kazdy co chce rika
kdosi varil prima zelo.
ojoj to by se to papat chtelo,
mam ja slabost pro to zelo,
schovat by se prede mnou melo . . . radši
p.s. zeli oboduji dycky, at si kazdy co chce rika
23. 2. 2012 20:33
Za komentíky,bodíky i názory děkuji
Špagetko,tejajko-díky za názor.To je v pořádku,od toho přeci komentáře jsouJá když jsem papiňák ještě neměla,tak jsem sterilované zelí dělávala v obyč hrnci 15mintu.My ho máme rádi měkčí.Bez vaření používám pouze na salát
Špagetko,tejajko-díky za názor.To je v pořádku,od toho přeci komentáře jsouJá když jsem papiňák ještě neměla,tak jsem sterilované zelí dělávala v obyč hrnci 15mintu.My ho máme rádi měkčí.Bez vaření používám pouze na salát
23. 2. 2012 20:12
Aničko, když ten papiňák člověk má, tak proč ho nevyužít Já to kyselé zelí taky dusím, přesně jako ty, jen do něj strouhám bramboru a dělám ho v hrnci, ale papiňák šetří čas a všechno zanechá šťavnaté-to je fakt Dávám ti 4.bod
23. 2. 2012 20:02
Pridám sa k Laďke, sterilizovaná kapusta je dostatočne mäkká, tiež by som ju už nevarila, stačí prehriať, je to môj názor Anička, áno ?
23. 2. 2012 19:54
ježíš.. to voní až sem
a moc hezké foto, Anni
a moc hezké foto, Anni
23. 2. 2012 19:53
Další dobrota made in Anička-papiňáková královna je mi ctí poslat první bod
23. 2. 2012 19:53
Aničko, nezlob se, ale pokládám za zbytečné dělat zelí v papiňáku. Ber to jako můj názor ju?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 17 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 19 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 22 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dietní pažitková omáčka s bramborovým základem
TondaJ uvařila před 9 hodinami
Vepřová panenka s vínem a medvědím česnekem
Tynushka12 uvařila před 10 hodinami
Polštářkový koláč
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Janee uvařil před 10 hodinami
Škvarkovo-cibulový chléb
Dolucie uvařila před 10 hodinami
Slané tyčinky s Ementálem
olik16 uvařila před 12 hodinami
Tvarůžková směs na topinky
kulaslf uvařila před 12 hodinami
Turecké kynuté koláče
Tivkov369 uvařila před 15 hodinami
Koláč s ovocem a posypkou
Panova uvařila před 16 hodinami
Kuřecí maso na kořenové zelenině s rajčaty
Ivcatkoo uvařila před 16 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: sterilované bílé zelí recepty sterilovane bile zeli recept sterilované zelí zelí v papiňáku priprava sterilovaneho zeli recepty dušené sterilované červené zelí vařeni sterilovaneho zeli jak uvařit sterilované zelí dušené sterilované červené zelí dušené sterilované červené zelí dušené červené zelí sterilované sterilované červené zelí recept sterilovane bílé zelí sterilované zelí jako příloha zasmažené zelí kysané zelí v papiňáku sterilované zelí příprava červené zelí dušené sterilované sterilované zelí recept zelí z papináku
Suroviny: zelí sterilované, špek uzený, slanina, cibule, olej, mouka hladká, kmín celý, voda, sůl, cukr, ocet
Sterilované zelí dušené v papiňáku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qD67
10 názorů