Bezlepkovy chléb který chutná jako klasický
Suroviny 1 kus 1 sušené droždí 150 ml vlažné vody 2 ČL moučkového cukru (nebo medu) 20 g psyllia drť 250 ml vlažné vody 100 g bramborového škrobu (nebo deproteinovaný pšeničný škrob) 90 g rýžové hladké tmavší mouky 130 g hladké pohankové mouky 2 ČL soli 2 ČL drceného kmínu 2 ČL octa semínka (podle c
Podobné recepty jako Bezlepkovy chléb který chutná jako klasický
Domácí chleba z trouby recept
100 g tmavé žitné chlebové mouky 50 g pšeničné chlebové mouky 380 g hladké mouky 0,5 lžičky cukru 2 rovné lžičky soli 1 lžíce octa 1 lžička drceného kmínu 1 lžička celého kmínu 380 ml vlažné vody 21 g kvasnic sádlo Naše chalupářská kuchařka Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty js
Podobné recepty jako Domácí chleba z trouby
Chléb bez hnětení
voda 1 a 1/2 hrnku. sušené droždí 1/2 lžičky. sůl 1 a 1/2 lžičky. " Jasně, pan Cuketka s tímhle receptem na nehnětený a nekváskový chléb původem z New York Times přišel už před pár lety. V mezičase se zrodily celé skupiny lidí, ve kterých si navzájem předávají vypěstovaný kvásek, poskytují si rady a
Podobné recepty jako Chléb bez hnětení
Domácí chléb bez hnětení recept
1 lžička kmínu 2 lžičky soli 0,5 lžičky sušeného droždí 2. varianta: 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek hladké mouky 1 hrnek žitné mouky 2 lžičky soli půl lžičky sušeného droždí To vše nasypeme do větší mísy a na sucho promícháme, pak přidáme: 1 lžičku octa 2 hrnky studené vody Tento recept najdete v n
Podobné recepty jako Domácí chléb bez hnětení
Švestkové chutney
Postup přípravy. Na lžíci oleje orestujte na měsíčky nakrájenou červenou cibuli a najemno nasekaný čerstvý zázvor, po chvilce přidejte plátky česneku. Na mírném plameni restujte asi 3 minuty. Pak přijdejte vypeckované nakrájené švestky, mletou skořici, chilli plátky a čerstvě mletý pepř.
Podobné recepty jako Švestkové chutney
Domácí kmínový chleba recept
Suroviny 1 kus 1 kg hladké mouky 600 ml vlažné vody 3 –4 rovné lžičky soli 2 lžíce kmínu 1 kostka droždí (42,5 g) 2 lžíce oleje 1 lžička cukru voda nebo vejce na potření kmín na posypání Tento recept najdete v nové kuchařce! Naše kuchařka 2 obsahuje 150 receptů včetně tohoto. Do obchodu Nutriční hod
Podobné recepty jako Domácí kmínový chleba
Jednoduchý špaldový chléb bez hnětení
Zapékací hrnec nebo dortovou formu vymažte zbylým olejem. Vykynuté těsto vytáhněte, odstraňte fólii, těsto párkrát promíchejte vařečkou, vyklopte ho do připravené formy a nechte ještě 30 minut kynout při pokojové teplotě. Nedávejte ho už do trouby, vysušilo by se. Troubu předehřejte na 190 °C.
Podobné recepty jako Jednoduchý špaldový chléb bez hnětení
Indický chléb (Naan / Chapati)
1. Tyto placky jsou známé pod několika názvy: v Anglii jsem se setkala s tím, že tomu říkají Naan bread, v Ústí v indické restauraci placky Chapati, nebo se s tím můžete setkat jako "placky púri"... 2. Pro kvásek: Do vlažného mléka nasypte lžičku cukru, rozmíchejte a přisypte droždí. Zamíchejte a ne
Podobné recepty jako Indický chléb (Naan / Chapati)
Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
Postup přípravy. Formu 10 x 30 cm vymažte sádlem. Do mísy hnětače nasypte přes prosívač mouky 300 g žitné celozrnné hladké mouky a 200 g špaldové hladké mouky, přidejte sůl, lžičku cukru, drcený kmín, slunečnicová semínka, sušené droždí a promíchejte.
Podobné recepty jako Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
Zeleninová polévka podávaná v chlebu
Výborná lehká polévka plná svěží zeleniny je dokonalý životabudič. Podávejte ji efektně naservírovanou ve vydlabaném chlebu nebo jen tak na talíři s kouskem pečiva k zakousnutí. Pro výraznější chuť můžete do polévky nastrouhat trochu parmezánu. 4 porce.
Podobné recepty jako Zeleninová polévka podávaná v chlebu
Žitný chléb z pekárny
350 ml vody 1 lžička medu 1 lžíce octa 1 lžíce oleje 400 g žitné chlebové mouky 1,5 lžičky soli 7 g suchých kvasnic (většinou jeden celý pytlík) Naše chalupářská kuchařka Do obchodu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Suroviny dávám do pekárn
Podobné recepty jako Žitný chléb z pekárny
Chléb s podmáslím 2 recept
Suroviny. 200 ml vody. 200 ml podmáslí. 1 lžíce olivového oleje. 1 lžíce bramborového škrobu. 100 g špaldové mouky. 100 g žitné chlebové mouky. 250 g hladké mouky. 50 g polohrubé mouky.
Podobné recepty jako Chléb s podmáslím 2
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb. Staročeský chléb byl po staletí základní potravinou, kterou musela zvládnout upéct každá dobrá hospodyňka. Základem byl samozřejmě kvásek a žitná nebo pšeničná mouka. Chléb se tradičně připravoval v peci, dnes si ho s pomocí našeho receptu můžete jednoduše upéct v troubě.
Podobné recepty jako Staročeský domácí chléb
Jablkové chutney recept
Postup přípravy. Jablka, cibuli, citron, hrozinky, česnek a ocet dáme do kastrolu, uvedeme do varu a 15-20 minut necháme probublávat. Jablka musí změknout, ale nerozvařit se. Přidáme cukr, promícháme, mírně vaříme 30-45 minut, dokud směs nezhoustne. Odstavíme a vmícháme sůl a koření.
Podobné recepty jako Jablkové chutney
Chléb z domácí pekárny
Chléb z domácí pekárny - recept: Ingredience vložíme v pořadí dle seznamu do pekárny.Nastavíme program na č. 1 Basic (základní), velikost na Small (malý), barva (Color) na Medium pro
Podobné recepty jako Chléb z domácí pekárny
Škvarkový chleba recept
210 g vody 40 g mletých škvarků 50 g krájených škvarků 2,5 lžičky drceného kmínu 2 lžičky cukru 1/2 lžičky sušeného česneku 1,5 lžičky soli 70 g celozrnné pšeničné mouky 70 g žitné chlebové mouky 280 g hladké mouky lžíce hustého kvásku 8-9 g droždí Kuchařky Ivy Trhoňové právě v prodeji Do obchodu Nu
Podobné recepty jako Škvarkový chleba
Podmáslový chléb
Předehřejte troubu na 250 °C a na dno dejte kastrůlek s horkou vodou. Vložte nakynuté těsto ve formě a pečte 45 minut, po 5 minutách stáhněte teplotu na 220 °C. Ještě horký chléb vyklepněte a nechte na mřížce vystydnout. TIP z Naší toustárny: Skvělý je s máslem, medem a domácím džemem.
Podobné recepty jako Podmáslový chléb
Nadýchaný dýňový toustový chléb
Postup přípravy. V misce promíchejte teplé mléko s droždím a cukrem a nechte vzejít kvásek (trvá to 10 minut). Do mísy od robota nasypte mouku, sůl, přilijte teplé mléko, přidejte vejce, dýňové pyré, vzešlý kvásek a rozpuštěné máslo. Nechte vše zpracovat v těsto. Doporučuji nespěchat a hníst těsto t
Podobné recepty jako Nadýchaný dýňový toustový chléb
Domácí zlatý chleba recept
Postup přípravy Mouky smícháme, utvoříme důlek, do něhož nadrobíme droždí, zalejeme asi 1 deci vlažné vody, solí a lžičku cukru a přikrejeme utěrkou. Po hodině,kdy se nám udělal kvásek, těsto dobře promícháme se zbylou vodou a necháme ještě klidně půl hodiny kynout.
Podobné recepty jako Domácí zlatý chleba
Cuketový chléb
Postup přípravy. Troubu předehřejte na 185 °C. V míse smíchejte nastrouhanou cuketu, mouku, vejce, semínka, kmín, sůl a pepř. Těsto nalijte do formy typu srnčí hřbet vyložené pečicím papírem. Formu přendejte do trouby a pečte 40–45 minut při 165–175 °C.
Podobné recepty jako Cuketový chléb