Bretaňské fazole recept
Postup přípravy. Ja najprv pripravim suchu bylinkovu zmes. Ked uz varim, tak su to fofry a ked to mam dopredu nachystane, vyrazne mi to ulahci pracu. Bylinky nevynechavajme, pre chut tohto jedla su velmi dolezite. Bretonske fazule nie su mexicke a kovbojske a neviem este ake existuju a bylinky su pr
Podobné recepty jako Bretaňské fazole
Galettes slané bretaňské palačinky recept
Pánev potíráme máslem a smažíme na ní tenoučké placky, které po obrácení plníme různými přísadami (šunka, losos, sýr, zelenina, cibulka dušená v medu, syrové vejce, apod.) Poté galette zabalíme - ohneme po stranách, čímž nám vznikne s otvorem uprostřed. Opět dáme pod galette kousek másla a necháme n
Podobné recepty jako Galettes slané bretaňské palačinky
Bretaňská cibulová polévka
Přidejte cukr a nechte trochu zkaramelizovat. Vsypte oloupanou a na půlkolečka nakrájenou cibuli, promíchejte a nechte orestovat. Zalijte zeleninovým vývarem, přidejte bobkové listy a protlačený česnek. Zalijte vínem, osolte a opepřete a vařte 20–25 minut, až bude mrkev a cibule měkká.
Podobné recepty jako Bretaňská cibulová polévka
Zelenina s bešamelovou omáčkou recept
Postup přípravy. Do vody dáme vařit nejdríve růžičky květáku, potom očitěnou a na kolečka nakrájenou mrkev nebo baby karotky a nakonec růžičky brokolice. Až je zelenina měkká, vyndáme ji. Mezitím na pánvi rozpustíme máslo a přidáme mouku tak, aby vznikla jíška. Tu potom necháme úplně zchladnout.
Podobné recepty jako Zelenina s bešamelovou omáčkou
Bretaňská králičí terinna (sekaná)
Zbytek masa nakrájíme nadrobno, pórek nakrájíme najemno, vejce rozšleháme se smetanou, promícháme s masem, pórkem a pistáciemi (mohou být i lískové nebo piniové), okořeníme a osolíme. Formu vyložíme pergamenem nebo pomaštěným alobalem, naplníme půlkou směsi a vtiskneme do ní oba kusy marinovaných hř
Podobné recepty jako Bretaňská králičí terinna (sekaná)
Zadělávaná zelenina recept
Postup přípravy. Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou mrkev, fazolky, překrájené brambory, bujón, podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka. Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do zeleniny, okořeníme, povaříme. Jako poslední přidáme nasekanou petrželku.
Podobné recepty jako Zadělávaná zelenina
Vege-večeře
1. Brambory nakrájíme na tenké plátky, případně prolisujeme mřížkou na bramborový salát. Asi tak jednou polovinou brambor pokryjeme dno vymazané zapékací misky. Pokud nebyly brambory předtím solené, posolíme, jinak posypeme kořením dle chuti.
Podobné recepty jako Vege-večeře
Americké brambory
Postup přípravy receptu. 1. Brambory (nejlépe nové, použít ovšem můžeme i staré, ale stále pevné a nenaklíčené brambory) důkladně umyjeme a kartáčkem zbavíme hlíny či nečistot. Poté je nakrájíme na měsíčky, u malých brambor je vhodné krájet i na půlky či čtvrtky, u středních potom na osminky a více.
Podobné recepty jako Americké brambory
Rybí polévka z hlav recept
Postup přípravy. Kapří hlavy důkladně očistíme tj. odstraníme oči, zbavíme je žaber, spaříme vroucí vodou a oškrábeme černotu. Vaříme spolu se zeleninou a kořením cca 1/2 hodiny, aby vznikl vývar. Chvíli před koncem přidáme mlíčí (aby se nerozvařilo) a masox.
Podobné recepty jako Rybí polévka z hlav
Kopýtka recept
K nastrouhaným bramborám přidáme vejce, osolíme a přisypáváme mouku, dokud těsto nelepí. Těsto si poté rozdělíme na tři díly a z každého vyválíme váleček tlustý asi 2 cm. Poté našikmo rozřezáme. Připravená kopýtka poté házíme do vařící osolené vody. Jsou hotové, když vyplavou.
Podobné recepty jako Kopýtka