Kaiserky z celozrnné mouky recept
Suroviny: mouka celozrnná, mouka hladká, sůl, cukr, mléko, droždí čerstvé, sádlo, vejce, semínka lněná. Mléko ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Pak polovinu vlažného mléka dáme do mísy, přidáme cukr a rozdrobíme droždí. Do zbytku mléka dáme rozpustit….
Podobné recepty jako Kaiserky z celozrnné mouky
Moje domácí kaiserky
mléko, mouka hladká, mouka polohrubá, mouka žitná, máslo, sůl, droždí, cukr, sladěnka, vejce, mák, semínka slunečnicová, semínka sezamová, semínka lněná. Do pekárny dáme suroviny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program těsto.Po vykynutí rozdělíme těsto na 12 kusů a uděláme kulaté bochánky.Bochánky…
Podobné recepty jako Moje domácí kaiserky
Pšenično-žitné bulky recept
Suroviny: voda, sádlo, tuk, mouka hladká, mouka žitná hladká, mouka pšeničná, sůl, kmín mletý, droždí sušené, cukr. Suché suroviny smícháme v míse, pak přidáme rozpuštěný vlahý tuka vlažnou vodu. Promícháme, až vznikne kompaktní hmota (koule) a vložíme ji do….
Podobné recepty jako Pšenično-žitné bulky
Pšenično- špaldové kaiserky recept
Pak bochánky prořízneme razničkou na kaiserky, potřeme rozšlehaným vejce, posypeme semínky a necháme asi 5-10 minut ještě kynout. Rozpálíme troubu na 200°C, vložíme plech s kaiserkami a pečeme asi 10 minut. Poté teplotu snížíme na 180°C a dopékáme, dokud nemají tu správnou barvu. Pečení si každý ohl
Podobné recepty jako Pšenično- špaldové kaiserky
Kaiserky s chlebovou směsí recept
1 vejce 300 ml mléka 80 g rozpuštěného vlahého másla 1 lžičku soli 1 lžičku medu 20 g droždí na potření 1 vejce na posyp různá semínka Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Z poloviny vlažného mléka, lžičky medu si uděláme kvásek a necháme na t
Podobné recepty jako Kaiserky s chlebovou směsí
Jogurtové žemličky, bulky recept
1. 2018 15:01 cathleen +1 další fotka Přidat fotku Suroviny Preferment: 150 g vody 100 g žitné celozrnné mouky jemné 50 g pšeničné chlebové mouky 1-2 g čerstvého droždí Těsto: 100 g bílého jogurtu 50 g vody 30 g oleje 2 kl soli 350 g hladké mouky Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou př
Podobné recepty jako Jogurtové žemličky, bulky
Pšenično-žitné bulky s lněným semínkem recept
Z celkového množstva vody odberieme asi polovicu, zohrejeme na vlažnú teplotu, rozmiešame v nej cukor a droždie, pridáme 2 PL múky. Necháme stáť v teple cca 30 min. V mise zmiešame múky, soľ, pridáme olej, ocot, semienka, kvások a so zvyškom vody vypracujeme plastické cesto.
Podobné recepty jako Pšenično-žitné bulky s lněným semínkem
Tmavé raženky recept
9. 2016 12:18 cathleen Přidat fotku Suroviny Omládek: 100 g vody rovná lžička sladěnky 130 g hladké mouky 8-10 g droždí Dále: 220 g odvaru z melty 30 g sádla 40 g žitné chlebové mouky 350 g pšeničné chlebové mouky 20 g mletého lněného semínka 2 lžičky soli lněná semínka na posyp Kuchařky Ivy Trhoňov
Podobné recepty jako Tmavé raženky
Žemličky z Melty recept
Tématické fráze: pecivo s meltou houstičky s meltou čerstvé žemličky od babičky kaiserky s omladkem Suroviny: melta , olej , mouka žitná chlebová , mouka chlebová pšeničná , mouka hladká , semínka lněná , sůl , cukr , droždí čerstvé , semínka lněná
Podobné recepty jako Žemličky z Melty
Celozrnné hrnkové knedlíky z mikrovlnky recept
1 hrnek celozrnné žitné mouky 2 hrnky mléka 2 vejce 2 celozrnné rohlíky (na kostičky) prášek do pečiva Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Vše s míse smícháme. Vezmeme si 6 zhruba stejně velkých hrnků, dáme do nich mikrotenové sáčky a rozdělí
Podobné recepty jako Celozrnné hrnkové knedlíky z mikrovlnky
Celozrnné housky recept
100 g 100 g celozrnné žitné mouky 400 g 400 g pšeničné chlebové mouky 0,5 kostky 0,5 kostky čerstvého droždí Na potření: 1 1 vejce Na posypání: 1 lžíce 1 lžíce hrubozrnné soli 1 lžíce 1 lžíce máku 2 lžíce 2 lžíce semínek (dýňové, sezam, lněné, slunečnicové)
Podobné recepty jako Celozrnné housky
Křupavé celozrnné krekry z kvásku
Nejdříve uděláme rozkvas a to z kvasu, žitné mouky a vody. Necháme na lince kynout 5-6 hodin. Jak založit žitný kvásek. Stačí k tomu jen dvě suroviny. Po vykynutí rozkvasu tento smícháme vařečkou s rozpuštěným vychladlým máslem, moukou, vodou a solí, já přidávám i trochu chilli, máme rádi pikantní.
Podobné recepty jako Křupavé celozrnné krekry z kvásku
Žitný kvásek z podmáslí recept
Postup s neaktivním kváskem: Odvážíme si 400 g kvásku z ledničky a smícháme ho s 600 ml vlažné vody, 600 g žitné mouky. Necháme ho 12 hodin nebo přes noc zaktivovat (rozkvasit). Tímto zvětšíme objem kvásku. Odebereme si potřebné množství na zvolený recept a zbytek kvásku uschováme do ledničky napříš
Podobné recepty jako Žitný kvásek z podmáslí
Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
Postup přípravy. Formu 10 x 30 cm vymažte sádlem. Do mísy hnětače nasypte přes prosívač mouky 300 g žitné celozrnné hladké mouky a 200 g špaldové hladké mouky, přidejte sůl, lžičku cukru, drcený kmín, slunečnicová semínka, sušené droždí a promíchejte.
Podobné recepty jako Jednoduchý žitný chléb se špaldovou moukou a ...
Dalamánky se škvarky ze žitného kvásku recept
KVÁSEK: 300 g aktivního chlebového kvásku (ze 150 g žitné chlebové mouky. 150 ml vody. 350 g hladké pšeničné mouky. 3 g kmínu. 4 g drceného fenyklu. 175 ml vlažné vody. 10 g soli. 50 g škvarků.
Podobné recepty jako Dalamánky se škvarky ze žitného kvásku
Medovník z žitné mouky
Recepty. Tento moučník je u nás známý snad skoro stejně jako Míša dort a podobné laskominy. Medovník je na přípravu možná trošku náročnější, ale ten výsledek! Zkuste ho upéct ze zdravější žitné mouky a uvidíte, že to nebude naposledy.
Podobné recepty jako Medovník z žitné mouky
Žitný kvásek recept
Základem je však poctivý žitný kvásek, o který se musíte řádně starat, pokud má dobře sloužit. 4,9 (23×) cathleen 119 názorů 60 min 8. 8. 2009 07:06 cathleen +13 dalších fotek Přidat fotku Suroviny 1 celozrnná žitná mouka jemná žitná chlebová mouka voda Postup přípravy
Podobné recepty jako Žitný kvásek
Domácí dalamánky z žitné mouky
Domácí dalamánky z žitné mouky. Dalamánky jsou oblíbené pečivo, většinou připravované z žitné nebo chlebové mouky. Mají hutnější konzistenci, perfektně se hodí třeba s sebou na svačinu, během cesty se jen tak nepomačkají, ani se tak snadno nerozmáčí, takže je klidně namažte pomazánkou a přidejte raj
Podobné recepty jako Domácí dalamánky z žitné mouky
Pšenično žitný kváskový chléb recept
Lžíci kvásku, vlažnou vodu a mouku smícháme, misku zakryjeme folií a necháme 10 - 12 hodin zrát. V míse smícháme mouky, sůl a koření. Přidáme zralý kvásek a vlažnou vodu. Vypracujeme těsto, které necháme přibližně 3 hodiny na teplém místě kynout. Pak těsto znovu propracujeme a dáme do pomoučněné oša
Podobné recepty jako Pšenično žitný kváskový chléb
Ztracené vejce s čedarovou omáčkou recept
11. 2019 18:14 mika59 Tady může být vaše fotka :) Přidat fotku Suroviny 2 2 bulky nebo kaiserky 6 plátků dobré anglické slaniny Omáčka: 100 g čedaru 50-70 ml smetany ke šlehání 1/2 lžičky naloženého zeleného pepře 2 vejce cca 1/2 l vody ocet sůl rukola pažitka rajče sůl pepř Naše kuchařky právě v pr
Podobné recepty jako Ztracené vejce s čedarovou omáčkou
Švédské žitné placky Rågkakor
Švédské žitné placky Rågkakor. Tyhle placky jsou překvapivě měkoučké a báječně se hodí na snídani nebo na svačinu, zvlášť s nějakou dobrou tvarohovou pomazánkou. Základem těsta je směs světlé chlebové a světlé žitné mouky (tmavá se do nich nehodí).
Podobné recepty jako Švédské žitné placky Rågkakor
Domácí žitné rohlíky
Upečte si k víkendové snídani výjimečné rohlíky z celozrnné žitné mouky. Potěší vás ještě teplé samotné nebo třeba s domácí pomazánkou. A když zbydou, v pondělí je stačí promazat máslem, naplnit šunkou a sýrem, a svačina do školy i do práce je hotová raz dva.
Podobné recepty jako Domácí žitné rohlíky
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
1 hodinu před vařením smíchat mouky v 0,25 l nádobě. V 0,5 l nádobě v 300 ml studené vody kvedláním rozmíchat z mouk záklechtku. Mouky samy skoro nesají vodu, přisypávat postupně, rozkvedlat do hladka. Nechat zakryté odstát 20 - 60 minut.
Podobné recepty jako Vodová ančka (žitná kaše), základní