Závitky z vepřové kýty recept
Závitky z vepřové kýty jsou výborné s vařenými bramborami. Recept je jednoduchý, zvládne ho i kuchař začátečník.
Ingredience receptu
- 4 plátky vepřového masa z kýty
- 1 bílá cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g vařené rýže
- mořská sůl
- mletý černý pepř
- hladká mouka
- worcestrová omáčka
Způsob přípravy
Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Na malé pánvi osmažíme na 1 lžíci oleje polovinu nakrájené cibule dozlatova. Na každý plátek položíme trochu vařené rýže a posypeme ji osmaženou cibulkou.
Maso stočíme do pevného závitku a spíchneme jehlou nebo ho svážeme potravinovým provázkem.
Do kastrolu nalijeme zbytek oleje a osmažíme na něm zbylou půlku nakrájené cibule až zesklovatí. Přidáme masové závitky a ze všech stran je zprudka opečeme. Pak je podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme, až je maso měkké.
Nakonec necháme vodu téměř vydusit , přidáme do kastrolu trochu hladké mouky, zamícháme a znovu podlijeme vodou. Už jen krátce povaříme a omáčku dochutíme solí, pepřem a worcestrovou omáčkou.