Smažený sýr recept
Smažený sýr je česká klasika. Tradičně ho podáváme s hranolky nebo různě tepelně upravenými bramborami a s tatarskou omáčkou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 plátky sýru eidam (30 %)
- 2 vejce
- 30 g hladké mouhy
- 30 g polohrubé mouky
- 90 g strouhanky
- olej na smažení
Způsob přípravy
Smažený sýr je česká klasika. Tradičně ho podáváme s hranolky nebo různě tepelně upravenými bramborami a s tatarskou omáčkou. Plátky eidamu, silné přibližně 1 cm, obalíme v trojobalu (hladká mouka, rozšlehaná vejce, strouhanka).
Místo strouhanky ale raději použijeme strouhanku smíchanou s polohrubou moukou. Je to proto, aby nám smažený sýr nevytekl. Obalené plátky usmažíme ve fritovacím hrnci nebo na pánvi v rozpáleném oleji do světle zlatavé barvy.