Salep recept
Tento nápoj pochází z Turecka a pije se zejména v zimním období. Sladký nápoj z horkého mléka a skořice nejen zahřeje, ale také pozvedne náladu v chladných časech. Hotový je za chviličku a chutná i dětem!
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 ml mléka
- 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
- 2 polévkové lžíce škrobu
- 1 balení vanilkového cukru
- 1 čajová lžička mleté skořice
Způsob přípravy
Všechny ingredience kromě skořice rozšleháme nebo rozmixujeme. Tekutina má být ve výsledku hladká, bez hrudek.
Směs nalijeme do hrnce a na mírném plameni ji za občasného míchání zahříváme. Salep je třeba hlídat, aby se mléko nepřipálilo nebo neuteklo z hrnce.
Když mléko lehce zhoustne, přelijeme ho do hrnečků a ozdobíme mletou skořicí.