Domácí ledový čaj recept
Domácí ledový čaj dobře vychlazený je idální nápoj pro teplé dny. Můžeme ho doplnit plátky citonu a kostkou ledu, nebo ozdobit snítkou máty.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3/4 až 1 1/4 hrnku cukru
- 9 sáčků černého čaje
- 1 citron
- 3 l vody
- 3 lžíce ovocného sirupu
Způsob přípravy
Domácí ledový čaj dobře vychlazený je idální nápoj pro teplé dny. Můžeme ho doplnit plátky citonu a kostkou ledu, nebo ozdobit snítkou máty. Na přípravu musíme počítat i s časem potřebným na vychlazení. Nejprve vodu přivedeme k varu, pak odstraníme z plotny a čajové sáčky v ní necháme vylouhovat 10 minut.
Pak je vyjmeme a přidáme cukr. Mícháme, dokud se nerozpustí. Nakonec přidáme libovolný ovocný sirup, znovu zamícháme a necháme vychladit. Podáváme s ledem a plátky citronu.
Komentáře Domácí ledový čaj
Domácí ledové čaje jsou skvělé. Také je dělám. Nejčastěji z ostružin, rybízu, citrónu a meduňky. Čaje připravuji pokaždé hodně. Je na něj skvělá smaltovaná konvice na čaj, kterou jsem si objednala z https://www.smaltovane-nadobi-sfinx.cz/cajniky-a-konvice/51/ . Když čaj neypijeme, tak v pohodě vydrží do druhého dne, ale většinou ho za den stihneme vypít. Chutná i dětem, a to je co říct :-) .