Zázvorový eis tea recept
Kořen zázvoru je populární už tisíce let. V zimě zahřeje organismus, dodá mu minerály, vitamíny a ještě pomůže tělu v boji proti virům. Teplý zázvorový čaj se zpravidla podává při prochladnutí organismu a nachlazení. Studená varianta nápoje je velmi osvěžující a může fungovat i jako prevence virových onemocnění. Zázvorový ledový čaj je jemně štiplavý, ale zároveň velmi chutný.
(celý recept)
Ingredience receptu
- čerstvý zázvor (asi 2- 3 cm široký kousek)
- 1 - 2 citrony
- 1 sáček černého čaje
- 2 - 3 lžíce medu
- 1 litr vody
- kostky ledu
Způsob přípravy
Nejprve uvaříme čaj. Do horké vody vložíme sáček čaje, necháme ho asi 5 minut louhovat, pak ho vyjmeme, čaj osladíme medem a necháme vychladnout.
Citrony umyjeme, osušíme, rozřízneme a vymačkáme z nich šťávu. Zázvor oloupeme a najemno ho nastrouháme do talířku. Nastrouhaný zázvor i se šťávou nalijeme k vymačkané šťávě z citronu, promícháme a pak směs přidáme k vychladlému čaji. Vše znovu promícháme.
Pokud bude třeba, čaj dosladíme, přidáme kostky ledu a můžeme podávat.