Polévka z kukuřice recept
Polévka z kukuřice je výborná netradiční sytá polévka, kterou můžeme podávat s opečeným chlebem jako lehkou večeři. Její příprava je snadná a času zabere jen málo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 10 kukuřičných klasů
- 2 brambory
- 1 utřený stroužek česneku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 120 ml smetany
- 120 g slaniny
- 1 bobkový list
- sůl
- mletý černý pepř
- snítka celerové nati
- zelená jarní cibulka
Způsob přípravy
Slaninu nakrájíme na tenké proužky a vyškvaříme ji. Vyndáme ji z hrnce. Na zbylém tuku osmahneme nakrájenou cibulku, utřený česnek a nakrájenou celerovou nať.
Z kukuřičných klasů odrolime kukuřičná semena, přidáme je do hrnce a zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme také bobkový list, na kostky nakrájené brambory a polévku přivedeme k varu.
Vaříme asi 15 až 25 minut, až brambory úplně změknou. Pak vyndáme z polévky bobkový list a přilijeme do ní smetanu. Polévku znovu prohřejeme za občasného promíchání. Polovinu brambor rozšleháme tyčovým mixérem a tím polévku zahustíme. Nakonec ji dochutíme solí a pepřem a při podávání každou porci posypeme vyškvařenou slaninou.