Zeleninová polévka s kuřecím masem recept
Zeleninová polévka s kuřecím masem je hustá, sytá a zdravá. S kouskem čerstvého pečiva to může být báječná večeře.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kuřecí prsa
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 menší pórek
- 1 šalotka
- 2 brambory
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce nasekané zelené petržele
- sůl
- mletý pepř
- kari koření
Způsob přípravy
Kuřecí prsa uvaříme ve slané vodě do měkka. Po uvaření je vyndáme z vývaru a nakrájíme na menší kousky. Vývar zatím odložíme stranou.
V hrnci na polévku rozpustíme máslo. Brambory, mrkev, petržel, pórek, česnek a šalotku očistíme a nakrájíme na menší kousky. Nasypeme je na rozpuštěné máslo a krátce vše orestujeme. Pak zeleninu zalijeme vývarem, přidáme koření a podle potřeby sůl a vaříme do změknutí.
Když je zelenina měkká, rozmixujeme ji tyčovým mixérem do hladkého krému. Do hotové polévky vložíme kousky kuřecího masa, nasekanou petržel a už jen prohřejeme.