Pikantní těstovinový salát recept
Pikantní těstovinový salát si zamilují naše chuťové buňky. Podáváme ho teplý.
(celý recept)
Ingredience receptu
- italské těstoviny - mušličky
- řepkový olej
- sůl
- pepř
- chilli koření
- grilovací koření
- voda
- mražená zelenina - mrkev, hrášek, kukuřice
- ředkvičky
- čerstvé máslo
- červená a žlutá cherry rajčátka
- jarní cibulka s natí
- český česnek
- kuchyňská cibule
Způsob přípravy
Nejdříve si uvaříme podle návodu italské těstoviny. Ve vroucí, osolené vodě s kapkou oleje.
Opláchneme si a nakrájíme rajčátka. To samé uděláme i s ředkvičkami a jarní cibulkou. Odložíme je na stranu.
Do druhého hrnce si vložíme kousek čerstvého másla a přisypeme mraženou zeleninu. Rychle orestujeme a podlijeme vodou. Kuchyňskou cibuli a česnek zbavíme slupky, pokrájíme na kolečka a přidáme do hrnce. Okořeníme, osolíme a vaříme do změknutí.
Hotové těstoviny smícháme s rajčátky a ředkvičkami. Přidáme teplou zeleninu, promícháme s jarní cibulkou a můžeme servírovat. Dobrou chuť.