Polévka z krůtího masa recept
Polévka z krůtího masa je zdravá, sytá, ale přitom i jemná a krémová. Recept je jednoduchý a zvládne ho každý.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g krůtích prsou
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 jarní cibulka
- 1 stroužek česneku
- 1 vejce
- 1 plátek celeru
- 1 lžička másla
- 1 bobkový list
- zelená petrželová nať
- dětská krupička
- sůl
- mletý černý pepř
- kari koření
Způsob přípravy
Mrkev, celer, petržel, česnek a jarní cibulku důkladně očistíme a vložíme do většího hrnce s vodou. Přidáme na menší kousky nakrájené krůtí maso, bobkový list, lžičku soli a pepře, a vše přivedeme k varu. Snížíme teplotu a zvolna vaříme až do změknutí masa.
Mezitím si z vejce, másla, špetky kari koření a dětské krupičky umícháme tužší zavářku. Když je maso v polévce měkké, odložíme ho na talíř. Z polévky odstraníme bobkový list a česnek a zbylou zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem.
Podle potřeby dolijeme vodu, dosolíme a okořeníme. Krůtí maso nakrájíme na kousky a vložíme ho zpět do polévky. Polévku přivedeme k varu, pomocí lžičky tvoříme ze zavářky malé nočky a vhazujeme je do vroucí polévky.
Vaříme je 5 až deset minut, podle velikosti. Ke konci vaření do polévky přidáme nadrobno nasekanou zelenou petrželku.