Sdílet:

Brusinková omáčka recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí8 porcí

Brusinková omáčka je lahodná, nekomplikovaná omáčka, jako stvořená doplnit vánoční tabuli. Skvěle se hodí k pečeným a dušeným masům, hlavně ke zvěřině.
(celý recept)

Brusinková omáčka je lahodná, nekomplikovaná omáčka, jako stvořená doplnit vánoční tabuli. Skvěle se hodí k pečeným a dušeným masům, hlavně ke zvěřině. Ve vyšší pánvi smícháme cukr s pomerančovou š...

Ingredience receptu

  • 100 g třtinového cukru Muscovado
  • 250 g čerstvých nebo mražených brusinek
  • 100 ml pomerančové šťávy nebo džusu


Způsob přípravy

Brusinková omáčka je lahodná, nekomplikovaná omáčka, jako stvořená doplnit vánoční tabuli. Skvěle se hodí k pečeným a dušeným masům, hlavně ke zvěřině. Ve vyšší pánvi smícháme cukr s pomerančovou šťávou a přivedeme k varu. Nyní přidáme brusinky a vše vaříme 5 až 8 minut. U mražených brusinek stačí 5 minut, u čerstvých o několik minut více.

Brusinky by měly být měkké, ale ne úplně rozvařené. Pak omáčku necháme vychladnout a zhoustnout. V ledničce vydrží až 1 týden. Můžeme také do omáčky přidat chilli koření nebo zázvor, to podle osobní chuti. Ale není to nutné, i tak bude tato omáčka výborná. Při podávání by měla mít pokojovou teplotu.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Brusinková omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Brusinková omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu brusinková omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Brusinková omáčka


×