Brusinková omáčka recept
Brusinková omáčka je lahodná, nekomplikovaná omáčka, jako stvořená doplnit vánoční tabuli. Skvěle se hodí k pečeným a dušeným masům, hlavně ke zvěřině.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g třtinového cukru Muscovado
- 250 g čerstvých nebo mražených brusinek
- 100 ml pomerančové šťávy nebo džusu
Způsob přípravy
Brusinková omáčka je lahodná, nekomplikovaná omáčka, jako stvořená doplnit vánoční tabuli. Skvěle se hodí k pečeným a dušeným masům, hlavně ke zvěřině. Ve vyšší pánvi smícháme cukr s pomerančovou šťávou a přivedeme k varu. Nyní přidáme brusinky a vše vaříme 5 až 8 minut. U mražených brusinek stačí 5 minut, u čerstvých o několik minut více.
Brusinky by měly být měkké, ale ne úplně rozvařené. Pak omáčku necháme vychladnout a zhoustnout. V ledničce vydrží až 1 týden. Můžeme také do omáčky přidat chilli koření nebo zázvor, to podle osobní chuti. Ale není to nutné, i tak bude tato omáčka výborná. Při podávání by měla mít pokojovou teplotu.