Meruňková omáčka recept
Lukáš Svítil
Meruňková omáčka, jejíž recept je velmi flexibilní, se dělá nejlépe z čerstvých meruněk, které mohou být už trochu měkčí. Meruňková omáčka k přečtení zde.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 30 dkg zralých meruněk
- 1/4 litru vody
- 15 dkg krystalového cukru
- celá skořice
- 1 dkg maizeny
Způsob přípravy
Zralé meruňky omyjeme, vypeckujeme, zalijeme vařící vodou, přidáme cukr, kousek celé skořice a vaříme, až se meruňky rozvaří.
Potom je prolisujeme a přidáme v trošce vody rozmíchanou maizenu.
Necháme povařit a hotovou omáčku dáváme na moučníky a nákypy.
Další recepty na Meruňková omáčka.
Hledat podobné recepty na internetu jako Meruňková omáčka