Lehká roláda se špenátem recept
Lehká roláda se špenátem hezky vypadá, chutná, je zdravá a hlavně ji \"upečete\" za pár minut. Můžete ji použít jako předkrm, jako lehkou snídani, nebo večeři. Skvělá by byla i s bramborovou kaší, nebo ji doplňte oblíbeným dipem a čerstvou zeleninou..
(celý recept)
Ingredience receptu
- 100 g čerstvého špenátu
- 4 vejce
- 1 lžíce másla
- mletý černý pepř
- kari koření
- sůl
Způsob přípravy
Špenát krátce spaříme vroucí vodou až zavadne. Pak ho nasekáme na drobné kousky. Vejce rozklepneme a oddělíme bílky a žloutky.
V palačinkové pánvi rozpustíme polovinu másla. Bílky v misce rozšleháme s nasekaným špenátem, špetkou soli, kari a pepře, a směs nalijeme do pánve. Na mírném plameni necháme palačinku ztuhnout. Pak ji odložíme na talíř.
Do pánve přidáme zbylé máslo a zalijeme ho rozšlehanými žloutky. Zvolna upečeme druhou palačinku.
Na žloutkovou palačinku položíme tu se špenátem a pevně je zavineme do rolády.