Čokoládovo arašídový dezert recept
Jednoduchý ale výborný dezert, který je i celkem vydatný a tak rychle zažene chuť na další mlsání. Čím kvalitnější čokoládu použijete, tím bude lepší. Doporučujeme alespoň 70 %.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g arašídového másla,
- 100 ml agávového sirupu,
- 50 g měkkých datlí,
- 60 g rýžového pufovaného chleba,
- 120 g hořké čokolády
Způsob přípravy
Datle rozmačkejte vidličkou v malé misce. Rýžový chleba rozdrobte na malé kousky ve větší míse. V pánvi rozehřejte arašídové máslo, tak aby se nevařilo a přilijte k němu agávový sirup a krátce prohřejte. Směs přelijte do mísy k rýžovému chlebíčku a vše promíchejte. Přidejte datle a zapracujte do směsi. Dortovou formu vyložte pečícím papírem a na něj navrstvěte vypracovanou směs. Celé to zakryjte a dejte ztuhnout alespoň na 1 hodinu do lednice.
Potom co směs ztuhne, zhruba za 1 hodinu, připravte si vodní lázeň. V lázni rozpusťte čokoládu a přelijte dezert v dortové formě a dejte opět ztuhnout do ledničky. Před podáváním nakrájejte na malé kostičky.