Čokoládovo arašídový dezert recept

Dana F.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí18 porcí

Jednoduchý ale výborný dezert, který je i celkem vydatný a tak rychle zažene chuť na další mlsání. Čím kvalitnější čokoládu použijete, tím bude lepší. Doporučujeme alespoň 70 %.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 g arašídového másla,
  • 100 ml agávového sirupu,
  • 50 g měkkých datlí,
  • 60 g rýžového pufovaného chleba,
  • 120 g hořké čokolády


Způsob přípravy

Datle rozmačkejte vidličkou v malé misce. Rýžový chleba rozdrobte na malé kousky ve větší míse. V pánvi rozehřejte arašídové máslo, tak aby se nevařilo a přilijte k němu agávový sirup a krátce prohřejte. Směs přelijte do mísy k rýžovému chlebíčku a vše promíchejte. Přidejte datle a zapracujte do směsi. Dortovou formu vyložte pečícím papírem a na něj navrstvěte vypracovanou směs. Celé to zakryjte a dejte ztuhnout alespoň na 1 hodinu do lednice.

Potom co směs ztuhne, zhruba za 1 hodinu, připravte si vodní lázeň. V lázni rozpusťte čokoládu a přelijte dezert v dortové formě a dejte opět ztuhnout do ledničky. Před podáváním nakrájejte na malé kostičky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Čokoládovo arašídový dezert recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu Čokoládovo arašídový dezert .
Hledat podobné recepty na internetu jako Čokoládovo arašídový dezert


×