Nepečený jablečný dezert recept
Spojením vlašských ořechů a agávového sirupu vytvoříte křupavou krustu, která je základem koláče. na ní přijde lehká jablečná nádivka a dezert nakonec doladí vynikající slaný karamel. Bez pečení máte do půl hodinky hotovo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g vlašských ořechů,
- 3 lžíce agávového sirupu,
- 1/2 lžičky skořicového cukru,
- špetka soli,
- 3 jablka,
- 3 lžíce medu,
- 2 lžíce citronové šťávy,
- špetka skořice,
- 80 ml kokosového mléka,
- 3 lžíce kokosového oleje,
- 1/2 lžíce másla
Způsob přípravy
V kuchyňském robotu rozmixujte oloupané vlašské ořechy. Přidejte špetku soli, agávový sirup a skořicový cukr a ještě pomixujte dohladka. Dejte chladit do lednice.
Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo a vymačkejte z nich šťávu. vložte do mísy a přidejte med, citronovou šťávu a mletou skořici. Přísady promíchejte.
V menší míse utřete dohladka máslo s kokosovým olejem a mlékem a špetkou soli. Dejte ztuhnout do lednice.
Ořechovou krustu vyndejte z lednice a rozprostřete na talířky na kterých budete dezert podávat. Na krustu navrstvěte jablečnou směs a polijte ztuhlou polevou z lednice.