Pita chléb s kuřecím masem recept
Pita chléb je velmi oblíben zejména v arabských zemích, u nás jeho konzumace není zas tak častá. Přesto je to velmi chutný druh pečiva, který se navíc díky svému tvaru dá snadno plnit. Tento recept přináší tip na jednoduchou náplň s masem a zeleninou. Chleba můžete běžně zakoupit v prodejnách, nebo si jej případně i sami doma upéct.
(celý recept)
Ingredience receptu
- Maso:
- 2 kusy kuřecích prsou,
- 1 červená cibule,
- 1 česnek,
- 4 cherry rajčátka,
- 1 lžička sušeného tymiánu,
- 0,5 citrónu,
- špetka soli,
- olivový olej
- Náplň:
- 6 cherry rajčátek,
- 1 červená cibule,
- 5 listů ledového salátu,
- hrst rukoly,
- 4 lžíce sterilované kukuřice,
- Dresink:
- 1 malý bílý jogurt,
- 1 citrón,
- hrst petržele,
- lžička oregána,
- stroužek česneku,
- špetka soli, špetka pepře
Způsob přípravy
Oloupeme cibuli a česnek. Rajče a maso opláchneme a nakrájíme na proužky. V pánvi rozehřejeme olej a zprudka osmahneme cibulku, poté přidáme česnek a krátce restujeme. Pak přidáme maso a rajče a posypeme kořením. Maso opečeme ze všech stran a nakonec zakápneme citrónem.
Náplň připravíme ze zbývající zeleniny. Do větší mísy postupně přidáváme na kostičky pokrájenou cibulku, rajčata a salát nakrájený na proužky, natrhané kousky rukoly a kukuřici. Potom přidáme maso z pánvičky a vše promícháme. Poslední si připravíme dresink, tak že do malé misky vylijeme jogurt a promícháme jej se všemi ingrediencemi.
Z pita chlebu odřízneme jeden okraj a do vzniklého otvoru vkládáme lžící připravenou náplň. Podáváme dochucené dresinkem.