Pita chléb s kuřecím masem recept

Dana F.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Pita chléb je velmi oblíben zejména v arabských zemích, u nás jeho konzumace není zas tak častá. Přesto je to velmi chutný druh pečiva, který se navíc díky svému tvaru dá snadno plnit. Tento recept přináší tip na jednoduchou náplň s masem a zeleninou. Chleba můžete běžně zakoupit v prodejnách, nebo si jej případně i sami doma upéct.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • Maso:
  • 2 kusy kuřecích prsou,
  • 1 červená cibule,
  • 1 česnek,
  • 4 cherry rajčátka,
  • 1 lžička sušeného tymiánu,
  • 0,5 citrónu,
  • špetka soli,
  • olivový olej
  • Náplň:
  • 6 cherry rajčátek,
  • 1 červená cibule,
  • 5 listů ledového salátu,
  • hrst rukoly,
  • 4 lžíce sterilované kukuřice,
  • Dresink:
  • 1 malý bílý jogurt,
  • 1 citrón,
  • hrst petržele,
  • lžička oregána,
  • stroužek česneku,
  • špetka soli, špetka pepře


Způsob přípravy

Oloupeme cibuli a česnek. Rajče a maso opláchneme a nakrájíme na proužky. V pánvi rozehřejeme olej a zprudka osmahneme cibulku, poté přidáme česnek a krátce restujeme. Pak přidáme maso a rajče a posypeme kořením. Maso opečeme ze všech stran a nakonec zakápneme citrónem.

Náplň připravíme ze zbývající zeleniny. Do větší mísy postupně přidáváme na kostičky pokrájenou cibulku, rajčata a salát nakrájený na proužky, natrhané kousky rukoly a kukuřici. Potom přidáme maso z pánvičky a vše promícháme. Poslední si připravíme dresink, tak že do malé misky vylijeme jogurt a promícháme jej se všemi ingrediencemi.

Z pita chlebu odřízneme jeden okraj a do vzniklého otvoru vkládáme lžící připravenou náplň. Podáváme dochucené dresinkem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pita chléb s kuřecím masem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pita chléb s kuřecím masem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pita chléb kuřecím masem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pita chléb s kuřecím masem


×