Bramborový nákyp se sýrem recept
Bramborový nákyp se sýrem doplňte čerstvou zeleninou nebo třeba naloženou okurkou. Záleží jen na vaší chuti.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 velkých brambor
- 100 ml smetany
- 3 vejce
- 100 g šunky nebo uzeného masa
- 1 lžíce nasekané pažitky
- 200 g strouhaného sýra
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Brambory oloupeme a uvaříme do měkka. Uzené maso nakrájíme na kostičky, sýr nahrubo nastrouháme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Uvařené brambory rozšťoucháme na hrubší kaši. Přidáme smetanu, vejce, pažitku a nakrájené uzené maso. Promícháme a směs dochutíme solí a pepřem.
Hotovou směs na nákyp rozprostřeme do menší a vyšší zapékací misky a v předehřáté troubě zvolna pečeme dozlatova. Deset minut před koncem posypeme povrch strouhaným sýrem a dopečeme.