Domácí jogurt recept
Jíst zdravě je trend, který se vyplatí následovat. Potraviny, které neobsahují zbytečné konzervanty, barviva a další, zdraví zatěžující látky, jsou v kurzu víc, než kdy dřív. Spoustu z nich lze vyrobit doma, třeba jogurt. Výroba domácího jogurtu je snadná, zvládne ji každý, a to i bez speciálních přístrojů.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 l čerstvého plnotučného mléka
- 100 g bílého jogurtu
Způsob přípravy
Mléko nalijeme do hrnce a pozvolna ho začneme zahřívat. Teplotu je třeba hlídat. Jakmile dosáhne 85°C, hrnec odstavíme a obsah rychle zchladíme.
Troubu předehřejeme na 40°C. Do mléka přimícháme jogurt, směs rozdělíme do uzavíratelných sklenic a pečeme 8 hodin v troubě.
Hotový jogurt skladujeme v lednici.