Sdílet:

Ztracené vejce recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření8 minPočet porcí1 porce

Připravit ztracené nebo také pošírované vejce vyžaduje trpělivost a jistou dávku kuchařského umu. K přípravě tohoto pokrmu se hodí vejce co nejčerstvější, protože u starších kousků dochází po ponoření do vody k oddělení žloutku od bílku, a to je v tomto případě nežádoucí.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 vejce
  • 0,5 litru vody
  • 1 lžíce octa


Způsob přípravy

Do kastrůlku nebo hlubší pánve nalijeme vodu, asi do výšky 7,5 cm. Na půl litru vody přidáme 1 lžíci octa a tekutinu přivedeme k varu. Vařečkou vodu svižně promícháme, aby se uprostřed vytvořil vír a do něj sesuneme vejce, které jsme si předtím šetrně rozklepli do misky. Tvar víru pomůže vejce zformovat.

Vejce zavařujeme za stálého míchání asi 3 - 4 minuty a pak ho vytáhneme za pomoci děrované naběračky. Vajíčko by mělo mít pevnou strukturu a po vytažení ho necháme krátce okapat na papírové utěrce.

Ztracená vejce podáváme na toastu, například obložená avokádem, slaninou a zeleninou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Ztracené vejce recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Ztracené vejce.
Nebo hledejte podobné podle části názvu ztracené vejce .
Hledat podobné recepty na internetu jako Ztracené vejce

Kde najít informace



×