Cuketová pomazánka recept
Zdravá a nápaditá pomazánka, díky které připravíte skvělou svačinu do práce nebo do školy. Pokud už nevíte co si počít s letošní cuketovou nadílkou, udělejte pro sebe a svou rodinu tuto dobrotu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 středně velká nebo 3 malé cukety
- 3 lžíce panenského olivového oleje
- 4–5 stroužků česneku, nakrájených nadrobno
- 2 drcené chilli papričky
- mořská sůl
- 2 lžíce parmazánu, strouhaného
- 2 lžíce zakysané smetany (není nutné)
Způsob přípravy
Cuketu omyjte a odřízněte z ní špičku a stopku. Podélně rozkrojíme na čtvrtky a vykrojte střední měkkou část se semeny. Nastrouhejte nahrubo, prosolte a nechte na cedníku asi půl hodiny pustit vodu. Pak propláchněte pod tekoucí vodou a dobře vymačkejte všechnu tekutinu.
V pánvi na oleji opékejte asi 1 minutu chilli papričky a česnek (pozor, aby nezhnědl – byl by hořký). Vsypte cuketu a za stálého míchání opékejte 3 minuty. Přendejte do mísy a do ještě teplé směsi vmíchejte parmazán. Ochutnejte, případně dosolte, a chcete-li, můžete ještě zjemnit zakysanou smetanou.