Hruškové muffiny recept
Tento dezert je velmi vděčný a oblíbený. Hodí se jako snídaně i svačina pro školáky. Muffiny se dají připravit na mnoho způsobů, třeba s hruškami a kousky hořké čokolády.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 80 g másla
- 3 vejce
- 100 g moučkového cukru
- 50 g zakysané smetany
- 1 vanilkový cukr
- 300 g polohrubé mouky
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 1 lžička skořice
- 30 g hořké čokolády (popř. Na vaření)
- 6 menších hrušek
- špetka soli
Způsob přípravy
V míse vyšleháme do pěny změklé máslo, cukr, vanilkový cukr, zakysanou smetanu a žloutky.
Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do základu těsta. Postupně přidáváme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem, solí a skořicí.
Těsto jemně promícháme a plníme ho do formiček na muffiny.
Hrušky oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jádřinců. Do vzniklého otvoru po semínkách vložíme čokoládu a hrušku vmáčkneme do těsta ve formičce.
Muffiny pečeme v troubě předehřáté na 190°C, přibližně 20 minut.