Brambory na paprice recept
Brambory na paprice, to je syté jídlo z jednoho hrnce. Jste-li vegetariáni, klidně klobásu vynechte.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g brambor
- 1 jarní cibulka
- 2 lžíce mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce sušené majoránky
- 1 ostravská klobása
- sůl
- hladká mouka
- čerstvá zelená petržel
- voda nebo vývar
Způsob přípravy
Brambory oloupeme, nakrájíme je na menší kostky a propláchneme studenou vodou. V hrnci rozpustíme sádlo a nadrobno nakrájenou jarní cibulku na něm orestujeme. Přidáme mletou papriku, pepř a špetku soli, vše promícháme a jen krátce osmahneme.
Do hrnce nasypeme nakrájené brambory a zalijeme je vodou nebo vývarem. Přivedeme k varu a uvaříme brambory do měkka. Mezitím si oloupanou a na kolečka nakrájenou klobásu opečeme na pánvi.
Když jsou brambory měkké, zahustíme omáčku hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody, přidáme majoránku a povaříme ještě 5 minut. Do hotového jídla vhodíme osmaženou klobásu a nadrobno nasekanou petrželku, podle chuti můžeme přidat sůl nebo koření a všechno už jen prohřejeme.