Pomalu pečená hovězí kližka recept
Hovězí kližku si nakrájíme na silnější plátky a lehce na okraji nakrojíme, aby se nám příliš při dušení nekroutila. Plátky kližky potřeme olejem, opepříme a bohatě posypeme na jemno nasekanou petrželovou natí smíchanou s nasekaným oreganem. Naložené maso dáme do chladu nejlépe na 24 hodin.
Podobné recepty jako Pomalu pečená hovězí kližka
Pomalu vařená hovězí kližka s česnekovou omáčkou recept ...
Suroviny. 6. 1 kg hovězí kližky (nejlépe celistvý sval) 10 - 15 stroužků česneku (CZ) 1 velká cibule. 1 litr vývaru z hovězích kostí. svazek petrželové natě. sůl. pepř.
Podobné recepty jako Pomalu vařená hovězí kližka s česnekovou omáčkou ...
Hovězí kližka se šípkovou omáčkou a podmáslovým knedlíkem ...
Housky nakrájíme na malé kostky. Rozložte je na plech a dejte na 10 - 15 minut do trouby ke kližce. Šalotku nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle a přidáme k pečivu. Osolíme, ochutíme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku a přidáme nasekané listy petrželky.
Podobné recepty jako Hovězí kližka se šípkovou omáčkou a podmáslovým knedlíkem ...
Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou ...
Postup přípravy. Maso nakrájíme na kostky a v kastrole osmažíme na sádle dohněda. V průběhu k němu přihodíme smažit i drobně krájenou cibuli a česnek, krájený na plátky. Vše osolíme, opepříme a přisypeme papriku, kterou promícháme s masem a necháme ji pustit barvu.
Podobné recepty jako Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou ...
Šípková omáčka s kančím
Postup přípravy. Nakrájejte slaninu na kostičky, cibuli nadrobno a kančí na menší kousky. V hrnci rozehřejte sádlo (nebo olej) a orestujte dohromady slaninu, cibuli a maso. Osolte, opepřete a „zatáhněte“. Maso vyjměte a dejte si stranou, vůbec nevadí, když na některém kousku zůstane cibule nebo slanina.
Podobné recepty jako Šípková omáčka s kančím
Medailonky z kančí kýty se šípkovou omáčkou
Medailonky z kančí kýty se šípkovou omáčkou - recept: Maso z kýty divočáka na dva dny naložíme do směsi uvedené zeleniny a koření. Pak maso očistíme a nakrájíme na medailonky (asi 2 cm silné), které.
Podobné recepty jako Medailonky z kančí kýty se šípkovou omáčkou
Kančí se šípkovou omáčkou recept
Postup přípravy. Kančí prošpikujeme slaninou, osolíme, opečeme v pekáčku na zbytku slaniny a na oleji s máslem. Nakládání zvěřiny. Maso odložíme stranou a na tuku opečeme nakrájenou zeleninu a koření. Vrátíme maso, podlijeme vínem a čajem, přidáme 1 lžíci šípkového džemu, přikryjeme a pečeme v troubě doměkka.
Podobné recepty jako Kančí se šípkovou omáčkou
Kančí se šípkovou omáčkou
Suroviny. kančí maso (v celku) 1 kg. zelenina (Kořenová ) 2 mrkve, 1/2 menšího celeru, 1 petržel. cibule 2 ks. švestková povidla 1 lžíce. šípkový džem (nebo šípkové pyré) 3 lžíce. cukr (pokud použijete šípkovou zavařeninu, dejte cukru méně, asi 1 lžíci) 1–2 lžíce. ocet 1–2 lžíce. divoké koření 15 kuliček ...
Podobné recepty jako Kančí se šípkovou omáčkou
Palce s brusinkovo šípkovou omáčkou recept
Postup přípravy. Palce nakrájíme na silnější medailonky, osolíme, opepříme a opečeme zprudka z obou stran na pánvi. Přendáme do zapékací misky a dáme na 5 minut do rozpálené trouby na 220°C. Nakonec položíme na každý medailonek plátek Hermelínu a necháme roztéct.
Podobné recepty jako Palce s brusinkovo šípkovou omáčkou
Kachní prsa se šípkovou omáčkou
Se šípkovou omáčkou nemusíte připravit jen kančí! Skvěle funguje i k dochucení voňavých kachních prsou, která jsou hodně oblíbená. K nim pak můžete přidat krémové dýňové pyré a lehce orestované hnědé žampiony. Tak s chutí do toho! 4 porce. 90 minut. Kachna. kachní prsa (s kůží) 4 ks. přepuštěné máslo 1 lžíce. rozmarýn 2 snítky.
Podobné recepty jako Kachní prsa se šípkovou omáčkou
Hovězí líčka se šípkovou recept
Přidat komentář. Suroviny: líčka hovězí, cibule šalotka, marmeláda šípková, ocet balsamiko, víno červené, bujón gelový, tymián čerstvý, olej, sůl, pepř. Líčka důkladně očistíme, osolíme a opepříme. Na hlubší pánvi vhodné do trouby rozpálíme olej a líčka na něm z obou stran zprudka dohněda opečeme.….
Podobné recepty jako Hovězí líčka se šípkovou
Vepřové medailonky s jednoduchou šípkovou omáčkou recept ...
K výpeku přidáme zbylé máslo, rozpustíme ho a zasypeme moukou. Prosmahneme a jíšku postupně ředíme vínem a vývarem. Přidáme šípkovou marmeládu a na mírné teplotě vaříme 20 minut. Dochutíme solí, cukrem, octem nebo citrónem, poté vložíme plátky masa a společně asi 5 minut prohříváme. Podáváme s houskovým nebo kynutým knedlíkem. Uvařeno (2×)
Podobné recepty jako Vepřové medailonky s jednoduchou šípkovou omáčkou ...
Hovězí kližka s morkovou kostí (Ossobuco) recept
Nakrájíme cibuli a přidáme ji k masu. Krátce nato přidáme nahrubo nastrouhaný celer, po pěti minutách přidáme nasekaná rajčata. Zalijeme červeným vínem a počkáme, až se vypaří alkohol. Poté maso podlijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a necháme asi hodinu a půl dusit.
Podobné recepty jako Hovězí kližka s morkovou kostí (Ossobuco)
Kančí kýta s šípkovou omáčkou
Pak vložíme maso zpět, přidáme koření a zalijeme vývarem tak, aby bylo maso skoro potopené. Přiklopíme pokličkou a pomalu pečeme v troubě nebo dusíme na sporáku. Během pečení maso obrátíme, pokud je třeba, tak přidáme vývar. Měkké maso vyjmeme a zabalíme do alobalu nebo fólie, aby nevyschlo.
Podobné recepty jako Kančí kýta s šípkovou omáčkou
Kachní prsa se šípkovou omáčkou recept
Postup přípravy. Kačacie prsia osolíme a dáme do pekáčika. Obložíme na mesiačiky nakrájaným jablkom. Zakryjeme a vložíme do rúry vopred predohriatej na 175°C. Pečieme 30 minút. Potom odkryjeme a podlejeme vodou. Opäť zakryjeme a pečieme asi 1 hodinu. Posledných 20 minút pečieme odkryté a mäso polievame výpekom.
Podobné recepty jako Kachní prsa se šípkovou omáčkou
Kančí maso se šípkovou omáčkou recept
Maso předem naložíme do mořidla. Vodu, ocet a nakrájenou zeleninu, spolu s kořením, dáme vařit. Jakmile se krátce povaří, vypneme a necháme zchladit. Do studeného mořidla dáme maso. Přiklopíme pokličkou a necháme odležet 3 dny. Každý den maso obracíme. V den vaření maso z mořidla vyjmeme a osušíme.
Podobné recepty jako Kančí maso se šípkovou omáčkou
Kančí špízy se šípkovou omáčkou recept
Postup přípravy. Odblaníme, naklepeme a naporcujeme maso na kostky a naložíme aspoň na 2 hodiny do marinády z uvedených surovin, nejlépe přes noc. Maso vyjmeme z marinády a osolíme. Dále nakrájíme cibuli, papriku a slaninu. Na střídačku napichujeme na špejle.
Podobné recepty jako Kančí špízy se šípkovou omáčkou
Kanec se šípkovou omáčkou recept
Postup přípravy. Kýtu nasolíme, opepříme a necháme zatáhnout. Maso vyjmeme a na zbylém oleji osmahneme cibuli a zeleninu (nezáleží na tvaru - nakonec se omáčka bude mixovat). Až chytí barvu, přidáme plátky z celého oloupaného citrónu, marmeládu, lžičku cukru a trochu soli. Opět osmahneme.
Podobné recepty jako Kanec se šípkovou omáčkou
Srnčí hřbet s šípkovou omáčkou recept
Místo vína se do ní měla dát troška slivovice, ale abych byla upřímná, moc mi nesedla, i když v ní byly ještě kousky mandlí. Od té doby jsem ji nedělala, ale tato s vínem mě zase nalákala. Odpovědět Jarus87 25. 10. 2010 10:41 Mnam!!super. Odpovědět 1 2 Další Přidat komentář Přidat komentář Moje poznámka Chci dostávat tipy na e-mail Odebírat Náhodný recept ...
Podobné recepty jako Srnčí hřbet s šípkovou omáčkou
Srnčí kýta se šípkovou omáčkou recept
Kýtu vložíme do PH k vývaru a zelenině s kořením a necháme na program HIGH „pomalit“ cca 4 hodiny do změknutí. V průběhu „pomalení“ připravíme šípkovou omáčku. Jakmile je maso měkké, tak ho vyndáme z PH a udržujeme teplé. Z PH odebereme 1/2 litru srnčího vývaru a smícháme s šípkovou marmeládou a protlakem.
Podobné recepty jako Srnčí kýta se šípkovou omáčkou
Kachní prsa se švestkovou omáčkou recept
Na výpeku jemně orestujeme sekaný česnek, přidáme červené víno, švestková povidla, nasekané sušené švestky, sůl a tymián. Omáčku varem zredukujeme na polovinu. Na talíři servírujeme prso, podlité omáčkou. Podáváme s bramborovou kaší. Poznámka autorky receptu. Fotka se mi moc nepovedla, ale je to opravdu moc mňam. Příště také více přizdobím.
Podobné recepty jako Kachní prsa se švestkovou omáčkou
Plátky vepřové panenky se šípkovou omáčkou
Postup přípravy. Očištěnou a odblaněnou panenku nakrájíme na silnější plátky. Jak připravovat vepřovou panenku. Osolíme, opepříme a obalíme v nasekaném tymiánu. Zalijeme vínem, přidáme jalovec a necháme marinovat 24 hodin v chladu. Marinované plátky zlehka osušíme a zprudka osmahneme na olivovém oleji ze všech stran.
Podobné recepty jako Plátky vepřové panenky se šípkovou omáčkou
Vepřová panenka se švestkovou omáčkou a opečenými brambory ...
Postup přípravy. Panenku nakrájíme na 2,5-3 cm široké plátky, dlaní rozplácneme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, pokápneme oliv. olejem a necháme chvíli stát, pak prudce opečeme na pánvi na trošce oliv. oleje z každé strany asi 2 min. Vyndáme z pánve a osmahneme na ní nastrouhanou mrkev, celer ...
Podobné recepty jako Vepřová panenka se švestkovou omáčkou a opečenými brambory ...