Staňte se našimi fanoušky na:

Hovězí kližka se šípkovou omáčkou a podmáslovým knedlíkem

Autor receptu: SimoneckaC (282 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kližku nakrájíme na kostky a opečeme ji v kastrolu na 2 lžících másla dozlatova. Přendáme ji do pekáče, který má víko. Do kastrolu přidáme lžíci másla a opečeme v něm očištěnou a nakrájenou zeleninu i s cibulí dozlatova, osolíme a přidáme ke kližce, přidáme bobkový list, jalovec, nové koření, skořici, plátek citronu bez kůry, přilijeme 100 - 150 ml vína, polovinu šípkové zavařeniny a vše promícháme. Přiklopíme víkem a pečeme cca 6 hodin při teplotě 90°C. Asi hodinu předtím, než budete kližku podávat, přidáme zbylou zavařeninu, podlijeme vínem, promícháme, zvýšíme teplotu na 160°C a dopečeme. Nakonec upravíme hustotu omáčky zredukováním nebo naopak naředěním, nevyhovuje-li vám její hustota. Omáčku můžete nakonec zahustit trochou nastrouhaného perníku. Kdo chce, může také omáčku přecedit a propasírovat. Housky nakrájíme na malé kostky. Rozložte je na plech a dejte na 10 - 15 minut do trouby ke kližce. Šalotku nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle a přidáme k pečivu. Osolíme, ochutíme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku a přidáme nasekané listy petrželky. Vmícháme vejce a tolik podmáslí, aby vznikla kompaktní hmota. Necháme chvíli odpočinout a pak vytvarujeme 8 kulatých knedlíků. Vaříme je v páře (na pařáčku potřeném máslem) 12 minut a po uvaření je potřeme také máslem a nepodáváme-li je hned, rozkrojte je napůl.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!