Pizza s kukuřicí a rozmarýnem recept
Pizza s kukuřicí a rozmarýnem má jedinečnou chuť hlavně díky spojení chutí sýrů s kořením. Tento recept je na jednu pizzu o průměru 35 cm.
(celý recept)
Ingredience receptu
- těsto:
- 1/2 hrnku teplé vody
- 2 lžíce medu
- 1/2 lžičky soli
- 3/4 hrnku bílé hrubé mouky
- 2 1/2 lžičky sušeného droždí
- 2 lžíce olivového oleje
- 3/4 hrnku polohrubé mouky
- jemnozrnná kukuřičná mouka podle potřeby
- náplň:
- 2 klasy sladké kukuřice
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce čerstvého rozmarýnu
- 2 lžíce olivového oleje
- 60 g gorgonzoly
- 120 g mozzarelly
Způsob přípravy
Pizza s kukuřicí a rozmarýnem má jedinečnou chuť hlavně díky spojení chutí sýrů s kořením. Tento recept je na jednu pizzu o průměru 35 cm. Droždí, med a teplou vodu smícháme v hnětači a necháme stát asi 10 minut.Pak přisypeme 1/2 hrnku hrubé mouky,polohrubou mouku, sůl a olivový olej.Hněteme těsto a po lžících přidáváme zbylou bílou mouku. Jakmile se těsto přestane lepit na stěny hnětače, vyndáme ho do mísy, přikryjeme vlhkou utěrkou a na teplém místě necháme kynout 60 minut. Mezitím předehřejeme troubu na střední teplotu. Očistíme kukuřičné klasy, potřeme je olivovým olejem a pečeme v předehřáté troubě ze všech stran asi 8 minut.
Pak klasy necháme vychladnout a oloupeme je. Jemnou kukuřičnou moukou posypeme vál a položíme na ni vykynuté těsto.Vyválíme a pomocí rukou vytvoříme z těsta kruh 35 cm v průměru. Potřeme jej olivovým olejem, utřeným česnekem a posypeme kukuřičnými zrnky, rozdrobenou gorgonzolou, na kousky nakrájenou mozzarellou a nasekaným rozmarýnem. Pizzu vložíme do předehřáté trouby a pečeme tak dlouho, až okraje začnou hnědnout a sýry se roztaví.