Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kanec se šípkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

29. 12. 2013 14:13

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie4 641 kJ / 1 109 kcal
Bílkoviny172,74 g
Tuky20,14 g
Vláknina13,34 g
Cholesterol 338 mg
Sodík 547 mg
Sůl1,33 g
Sacharidy53,78 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 7. 2016 22:29

:yes:<3

mekkejla

12. 11. 2014 15:49

Eresiel Ranwa: Tak to mě moc těší!!!! :-8

Eresiel Ranwa Eresiel Ranwa

8. 11. 2014 12:52

Kanec sice nebyl, ale postačil i vepřík ;-) Po dlouhé době jídlo, které se mi při dodržení receptu povedlo a chutnalo :-)):-p

Dana61

16. 1. 2014 15:36

hmmm dobrůtka:yes::-D ale kanec prostě nebude ani se šípkovou ani se zelím:-D a přitom šípkovou mám, zelí také, ale ten kanec není;-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 12. 2013 19:37

mekkejla: No super, ukládám a zkusim. Stejně to kančí musím udělat,nebo se tento v tom mrazáku. Minulý rok bylo všechno: Zajíce,bažanty kaneček,srna a dančí.Letos kromě 5 bažantu nic! ;-( To se velice špatně budou číst recepty,když v mrazáku na mné bude civět "černá díra"!
Tak aspoň to poslední kančí ať nepokazím. :-(

mekkejla

30. 12. 2013 19:23

Díky Spagetko, že jsi to za mě zodpověděla, nenapsala bych to lépe ;-) Hřebíček dávám jeden, pepře a nového koření se nikdy nebojím, takže od každého klidně 8 kuliček i víc, jalovce dávám tak 4. Perníkového koření jsem dala tak lžičku a koření na divočinu (použila jsem od Vitany) jsem tam sypla víc, asi tak 3 lžičky. Ale jak píše Spagetka - záleží na vlastní chuti ;-) Tak Veru, neboj se a vyzkoušej ;-) A pokud neseženeš perník, tak udělej víc jíšky, dej o trochu víc perníkového koření a bude :-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 12. 2013 16:11

spagetka:Super ,už jsem moudrá jako horákyně ! Ještě někde v Bratislavě sehnat perník bez čokolády a na strouhání a bude.:-p Ještě jsem to tady neviděla.:no:

spagetka spagetka

30. 12. 2013 16:09

Veronika.Hrozna: dej max2, víc ne, záleží na množství masa

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 12. 2013 16:08

spagetka: Díky,že si to rozepsala tak dopodrobna.Ale ani nevím kolik hřebíčku dát do pečení jestli 1 nebo 2 aby to nebylo moc.Hřebíček je potvora, když ho je moc.Ostatní koření to zvládnu ,ale ten hřebíček ,tak to fakt nevím.:-O

spagetka spagetka

30. 12. 2013 16:04

Veronika.Hrozna: veru. dělám i rajskou s perníkem. Poprvé použij perník na strouhání s neutrální chutí, když jsi to ještě nedělala. Pak se osměl a třeba tady bych dala perník s šípkovou příchutí.
Upřímně - množství koření zaáleží na vaší chuti. Takže začni od štipky, ochutnávej a přidávej. Jinak mkoření na divočinu by mělol obsahovat: jalovec, nové koření, zázvor, oregano, černý pepř, tymián, sladká paprika
Autorce se omlouvám, že do toho kecám ;-);-);-);-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

30. 12. 2013 15:55

Nemohla by jsi trošku rozepsat kolik a jaké koření na dochucení ,já bych to udělala,ale nemám odvahu. Ještě jsem s perníkem žádné jídlo nedělala. Jaký mám použít?:-O Mám v mrazáku poslední kus divočáka. :-(

rihana

30. 12. 2013 11:40

Dělám stejně, jen maso se zeleninou a kořením peču v troubě.

mekkejla

29. 12. 2013 19:56

Díky moc za chválu a komentáře! :-8 Já kance zatím nikdy nenakládala, protože jsem vždy měla čerstvé maso z mladého kusu, takže s nějakou tuhostí nebo zápachem jsem neměla nikdy problém. ;-) Zavařenina byla kupovaná, ale jak říká spagetka - nebyla špatná ;-) Omáčku jsem dělala dnes a dnes jsme ji i jedli a chutnala výborně, se zkaženou rajskou to nemělo nic společného, ale tak třeba zítra bude ještě lepší ;-)

1974andrea 1974andrea

29. 12. 2013 18:14

Taky se připojuji ke chvále, skvělé jídlo:-p:yes:

spagetka spagetka

29. 12. 2013 17:44

Veronika.Hrozna: veru, mně zas marinádu naučil náš myslivec soused, takže já dávám. Hele, ale to je o zvyku a chuti každýho ;-);-);-);-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: divočák se šípkovou omáčkou divocak se sipkovou divočák na šípkové omáčce hovězí maso se šípkovou omáčkou hovězí se šípkovou omáčkou kanec na šípkové omáčce divočák s šípkovou omáčkou dančí se šípkovou omáčkou hovězí pečeně se šípkovou omáčkou šípková omáčka recepty sipkova omáčka recept divočák recepty recept na sipkovou omacku bazant se sipkovou omackou šípková omáčka recept recept na kance se šípkovou omáčkou šípková omáčka z divočáka divocina se sipkovou omackou se šipkovou hovězí s sipkovou omáčkou

Suroviny: kýta kančí, cibule, mrkev, petržel, citron, džem šípkový, sůl, pepř, olej, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, koření hřebíček, voda, perník na strouhání, jíška máslová, šťáva citronová, džem šípkový, koření na divočinu, koření do perníku, sůl, cukr

TopRecepty.cz

Kanec se šípkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2r1v