Rychlý tvarohový koláč recept
Rychlý tvarohový koláč je vláčný a voňavý. Marmeládu nebo sirup si vyberte podle chuti, nebo podle toho, co máte právě doma. My jsme použili maliny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 vejce
- 140 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 200 g mascarpone
- 300 g jemného tvarohu
- 1 vanilkový pudink
- 1 lžíce rumu
- máslo
- polohrubá mouka
- malinová marmeláda nebo sirup
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Zbylé žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé pěny.
Nyní přidáváme za stálého šlehání tvaroh, který jsme rozmíchali s mascarpone a znovu důkladně promícháme. Přisypeme vanilkový pudink a úplně nakonec, opatrně a zvolna, do těsta přidáme tuhý sníh z bílků.
Do máslem vymazané a moukou vysypané formy na koláč nalijeme těsto a v předehřáté troubě upečeme koláč dozlatova. Špejlovou zkouškou zjistíme, zda je všude propečený a necháme ho úplně vychladnout.
Každou porci polijeme marmeládou nebo sirupem.