Husa na pomerančích recept
Jeden pomeranč oloupeme, rozdělíme na dílky a vložíme do husy. Husu dáme do pekáče, podlejeme vodou a pečeme pod poklicí cca 2 hodiny (podle velikosti), na 180°C, do měkka. Druhý pomeranč umyjeme, ostrouháme z poloviny kůru a tu dáme do kastrolku. Pomeranč potom oloupeme, rozdělíme na dílky, každý d
Podobné recepty jako Husa na pomerančích
Pomalu pečená husa s jablky a medem recept
Husu potom potřeme směsí medu a rozpuštěného másla, přidáme pokrájená jablka a pečeme dalších 90 minut - dozlatova. Během pečení poléváme husu výpekem. Pokud se vypeče hodně tekutiny, částečně ji slijeme. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, s červeným (i s bílým) zelím s jablky.
Podobné recepty jako Pomalu pečená husa s jablky a medem
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa nesmí v listopadu na našem stole rozhodně chybět. A knedlíky a zelí samozřejmě také ne.
Podobné recepty jako Svatomartinská husa
Zelí z cukety
Ať už je to kachna, nebo husa, nebo třeba vepřové, klidně nahradí to klasické dušené hlávkové zelí. (celý recept) Zelí z cukety je jemné, podobá se kedlubnovému, a skvěle chutná ke všem pečeným masům. Ať už je to kachna, nebo husa, nebo třeba vepřové, klidně nahradí to klasické dušené hlávkové zelí.
Podobné recepty jako Zelí z cukety
Babiččina pečená husa recept
Husu uvnitř i na povrchu osolíme. Stonky domácí majoránky dáme na dno pekáče (na vnitřní sádlo) a vložíme i dovnitř husy. Husu do pekáče položíme prsíčky dolů, nahoru položíme majoránku, podlijeme horkou vodou, přikryjeme a dáme do trouby rozpálené na 200 °C. Po půlhodině husu otočíme, teplotu sníží
Podobné recepty jako Babiččina pečená husa