Vietnamská rolka s krevetami recept
Vietnamská rolka s krevetami je exotické výborné jídlo, které můžeme servírovat jako perfektní předkrm. Stejně tak ale s vhodnou přílohou to bude výborný oběd nebo večeře.
(celý recept)
Ingredience receptu
- omáčka:
- 3 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 2 utřené stroužky česneku
- 1 nadrobno nakrájená chilli paprička
- šťáva z jednoho citronu
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- rolka:
- hrstka thajské bazalky
- hrstka dlouhé pažitky
- hrstka koriandru
- hrstka zelené máty
- 2 velké listy ledového salátu
- 1 mrkev nakrájená na tenké plátky
- 18 vařených krevet
- rýžový papír
- 100 g tenkých rýžových nudlí
- 50 g fazolových klíčků
Způsob přípravy
Vietnamská rolka s krevetami je exotické výborné jídlo, které můžeme servírovat jako perfektní předkrm. Stejně tak ale s vhodnou přílohou to bude výborný oběd nebo večeře. Všechny ingredience na omáčku ušleháme ve šlehači. Rýžové nudle ponoříme do horké vody na 15 minut a pak vodu slijeme. Připravíme si obdélníčky z rýžového papíru o velikosti 15 x 20 cm. Každý papír namočíme do horké vody na 10 až 15 vteřin, aby změkl. Pak papír osušíme na papírové utěrce, položíme ho na podnos a naplníme.
Náplň tvoří několik mátových listů, tři poloviny krevet, proužek ledového salátu, fazolové klíčky, trochu nudlí, pár koleček mrkve a trochu od každé zelené bylinky. Po naplnění rýžový papír opatrně těsně zavineme, aby vznikla pevná rolka. Nakonec každou rolku příčně rozřízneme na dvě poloviny a podáváme společně s hotovou omáčkou, ve které rolky při jídle namáčíme.