Žampiony na česneku s rýží recept
Žampiony na česneku s rýží uvítají třeba ti, kteří nemusí mít na talíři každý den maso. Je to docela příjemná změna v jídelníčku.
Ingredience receptu
- 500 g mladých žampionů
- 300 g rýže
- 3 stroužky česneku
- olivový olej
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- čerstvá zelená petrželka
Způsob přípravy
Rýži uvaříme podle návodu na obalu doměkka. Do vyšší pánve nalijeme 3 lžíce oleje a osmahneme na něm česnek dorůžova. Pak všechny stroužky z pánve odstraníme.
V rozehřátém oleji nyní za stálého míchání smažíme na tenké plátky nakrájené žampiony asi 5 minut. Po této době k nim přidáme špetku pepře, soli, nadrobno nasekanou zelenou petrželku a uvařenou rýži.
Vše dobře promícháme a podle potřeby hotový pokrm ještě okořeníme a osolíme.