Zdravé linecké cukroví recept
Jaké cukroví bude letos ve vaší domácnosti? Zdravé, nebo tradiční? Ať už to bude tak, nebo onak, rozhodně obohatí vánoční svátky skvělou chutí, vůní i křehkostí a vykouzlí úsměv na tvářích nejen dětem, ale i dospělým.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 120 g másla
- 180 g špaldové mouky
- 2 žloutky
- 1 celé vejce
- 3 lžíce medu
- marmeládu dle chuti
Způsob přípravy
Vyšlehejte si ve vyšší nádobě máslo s vajíčkem, dvěma žloutky a medem tak, aby vám vznikl hladký krém.
Přimíchejte špaldovou mouku a vypracujte v hladké těsto, které je nutné pořádně zpracovat tak, aby se nedrobilo.
Z těsta pak rozválejte plát silný cca 3 mm. Vytvořte tvary pomocí vykrajovátek a vkládejte na plech vyložený pečícím papírem.
Cukroví se peče ve vyhřáté troubě na 170 °C zhruba 15–20 minut dle typu vaší trouby.
Nechte vychladit a spojte marmeládou dle vaší chuti.