Skořicové koblihy
...či svačina jsou dokonalé. Připravíme si kvásek smícháním kvasnic, trochy cukru, trošky teplého ... přidáme citronovou kůru, sůl, cukr a vzešlý kvásek. Uhněteme těsto a přikryté necháme asi půl hodiny...
Trdelník staročeský
Vzhledem připomíná velkou kremroli a trdelník se již několik let těší velké oblibě. Kynuté těsto navinuté na válec je hit...
Kvásek (z droždí do buchet, rohlíků aj.) recept
Tématické fráze: kvasek z drozdi jak udělat kvásek z droždí kvásek jak se dělá kvásek jak udelat kvasek kvasek na buchty jak zadělat kvásek kvásek na kynuté těsto jak udělat kvásek na buchty jak dlouho nechat vzejít kvásek jak dlouho kyne kvásek jak nechat vzejít kvásek kvásek recept jak se dela kva
Podobné recepty jako Kvásek (z droždí do buchet, rohlíků aj.)
Drožďová polévka recept
Anna Kocikova:Aničko. Bezvýhradný souhlas. I u nás jedna z nejvíce uznávaných polévek. U nás se na cibulku dávají kvasnice a když se rotají, tak zasypem trochou mouky a když se udělají žmolky, tak se zalije vroucí vodou a dá se Masox , nastrouhá mrkvička, petržel,celer - najemno, Osolí,opepří. +bodí
Podobné recepty jako Drožďová polévka
Světlý bezlepkový chléb
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Mléko v menším hrnku lehce zahřejeme aby bylo vlažné, rozdrobíme do něj droždí a přidáme špetku cukru. Hrnek uložíme do tepla a necháme vzejít kvásek. Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, smetanu, sůl a hotový kvásek, a uhněteme hladké těsto. Formu na ch
Podobné recepty jako Světlý bezlepkový chléb
Kvásek z žitné mouky recept
Kvásek je možné udržovat tak, že po odebrání necháme na dně cca 1 cm (může být i více) a oživíme ho (přidáme mouku a vlažnou vodu - třeba jako 4.den. Jak použít kvásek z lednice: před pečením kvásek vyndáme z lednice, dokrmíme a počkáme, až se probere a zvětší svůj objem.
Podobné recepty jako Kvásek z žitné mouky
Staročeské lívance recept
Postup přípravy. Z půl šálku vlažného mléka oslazeného cukrem, lžičky mouky a droždí umícháme kvásek a necháme ho vzejít. Mezitím zbylé vlažné mléko smícháme s vejci, zahustíme moukou, přidáme špetku soli a lžíci rozpuštěného másla, vmícháme vzešlý kvásek a umícháme řídké těsto.
Podobné recepty jako Staročeské lívance
Domácí kmínový chleba recept
Do mísy dáme mouku, sůl, kmín a promícháme. Přidáme olej a kvásek z vody a droždí. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 45 minut. Plech vymastíme sádlem, na něj položíme bochánek z vykynutého těsta a necháme přikryté utěrkou opět kynout asi 30 minut.
Podobné recepty jako Domácí kmínový chleba
Kvásek k pečení domácího chleba recept
Dostala jsem tenkrát kvásek jako dárek od kamarádky, vždy se z něj zadělalo těsto a ze zadělaného těsta opět odložil kvásek na příště, vydržel v lednici zhruba 3 týdny, pěkně tam i narostl. ale na podzim jsem během těhotenství prodělala zápal plic, takže všechno šlo stranou, i pečení chleba a kvásek
Podobné recepty jako Kvásek k pečení domácího chleba
Chléb z žitného kvásku recept
Z této dávky máme dva bochníky chleba o váze cca 1200g. Výroba je sice zdlouhavá, ale chléb z žitného kvásku je krásně vláčný a opravdu dobrý! Nekazí se a je mnohem zdravější než když je vyrobený pouze pomocí kvasnic.
Podobné recepty jako Chléb z žitného kvásku
Chleba z kvásku recept
Ihned po upečení můžeme chleba z kvásku opět přetřít ochucenou vodou. Je to sytý chlebíček se skvělou kůrčičkou. Čistá práce - umíchat těsto, překládat ho a strčit do trouby - mě stála 10 minut. Zbylou práci za nás vykoná dlouhé kynutí. Do doby přípravy jsem zahrnula práci s těstem a pečení.
Podobné recepty jako Chleba z kvásku
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb - recept: Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42g. Necháme chvilku odpočinout.V misce si smícháme sůl, kmín a hladkou
Podobné recepty jako Staročeský domácí chléb
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Pak z nich uválejte tenčí válečky, které vám pak půjdou krásně uplést do copu. Konce každé houstičky smáčkněte a podstrčte pod ni, aby se vám nerozplétala. Upletené houstičky klaďte na plech vyložený pečicím papírem, nechte mezi nimi dost místa, zakryjte utěrkou a nechte ještě 20 minut kynout. Pak j
Podobné recepty jako Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí chleba bez kvasnic recept
Z množství receptů a variant na domácí chleba zde uvedených se jen v jednom případě (bez detailů) uvádí použití kvásku, všechny jsou jinak založené na použití kvasnic. Rozdíl chuti chleba z kvásku oproti kvasnicovému poznáte hned po prvním pečení, je lahodnější, chuť je chlebová a nikoliv housková a
Podobné recepty jako Domácí chleba bez kvasnic
Chleba recept
Jana:peču v troubě chleba pšenično-žitný,podle 100 let staré rodinné receptury z žitného kvásku.Z normálních kvasnic to není chleba,ale říkám tomu chlebová buchta.Ozvěte se mě na mail kneslovi@seznam.cz a já vám pošlu tento náš recept i fotky chlebů,kde se těsta nedotknete holou rukou a je výborný p
Podobné recepty jako Chleba
Povidlové buchty
Do mísy prosejte mouku (z hladké budou buchty jemnější, z hruběji mleté nadýchanější) se solí. Uprostřed vytvořte důlek, vsypte do něj asi třetinu cukru, citronovou kůru, rozdrobte droždí (nebo vsypte sušené) a zalijte je většinou mléka.
Podobné recepty jako Povidlové buchty
Domácí rohliky recept
Z kvasnic, poloviny vlažného mléka, cukru a 1 lžíce mouky připravíme kvásek. K osolené mouce přidáme žloutek, vykynuty kvásek, zbyle mléko a vlahé rozpuštěné máslo. Vypracujeme tužší těsto a zpracováváme je tak dlouho, až se na povrchu tvoři puchýře. Těsto necháme vykynout.
Podobné recepty jako Domácí rohliky
Koláče z olejového těsta recept
Připravíme kvásek z kvasnic, 2 lžic vlažného mléka a půl lžičky cukru. Dobře rozmícháme a necháme ,,vyběhnout" na teplém místě. Všechny suroviny na těsto dáme do mísy, přidáme vykynutý kvásek, dobře promícháme a propracujeme hladké vláčné těsto. Že je dobře propracované a husté poznáme podle toho, k
Podobné recepty jako Koláče z olejového těsta
Koláčky rumáčky recept
Postup přípravy receptu. V polovině vlažného mléka necháme vzejít kvásek z kvasnic a lžičky cukru, přidáme do mouky se zbylým cukrem, mlékem, vejci, solí a olejem, vypracujeme hladké těsto, necháme asi 15 minut odpočinout.
Podobné recepty jako Koláčky rumáčky
Koláče po babičce recept
Uděláme kvásek z mléka, cukru, kvasnic a trochu mouky. Po vzejití kvásku přidáme žloutky, mouku, olej a sůl. Vymísíme těsto a necháme kynout. Po vykynutí děláme koláče dle každého, jaké chce.
Podobné recepty jako Koláče po babičce
Domácí chléb z celozrnné mouky recept
Nejprve si připravíme kvásek. Asi polovinu z klasické kostky droždí rozdrobíme do malé misky, přidáme lžičku cukru moučka a tři lžíce vlažné vody. Kvásek necháme vzejít na teplém místě. Do mísy si dáme půl kila celozrnné mouky a přidáme lžičku soli. Do této směsi můžeme přidat podle chuti kmín ...
Podobné recepty jako Domácí chléb z celozrnné mouky
Domácí chleba recept
kvásek 300g zitné mouky,20-40 g kvasnic,asi 1-1,5 ltr vody nechá se uležet 6 až 8 hod,kvásek by měl být asi jako lívancové těsto. potom přidáme pšeničnou mouku nejlépe chlebovou asi tolik aby se chleba moc nelepil poměr je asi 7 ku 3 na 300g žitné asi 700gpšeničné.Koření kmín česnek súl pepř vše při
Podobné recepty jako Domácí chleba
České buchty
Tak právě jsem buchtičky dodělala. Zkoušela jsem je poprvé, protože u nás doma se moc z kvasnic nedělá:-). Myslela jsem si, že se mi napoprvé nepovedou, ale opak je pravdou! Jsou vynikající!!!! Celá rodina už se právě cpe, příště budu muset dělat z dvojité várky:-).Moc děkuji za recept! Doporučuji i
Podobné recepty jako České buchty
Lívance
Lívanec je tradiční český moučník z kynutého litého těsta (odtud jejich název), které se jí nejčastěji na sladko – s povidly, marmeládou, čerstvým ovocem nebo třeba tvarohem. Můžete jej servírovat jako snídani, svačinu nebo samostatný moučník k odpolední kávě.
Podobné recepty jako Lívance
Lívance recept
V trošce mléka rozmícháme droždí s cukrem, necháme vzejít kvásek. Přilijeme do mouky, přidáme sůl a dolijeme mléko. Necháme 30 minut kynout. Pečeme na suché teflonové pánvi. Podáváme s marmeládou, tvarohem, smetanou.
Podobné recepty jako Lívance
Starodávné buchty
Uděláme kvásek z kvasnic, trochy vlažného mléka a kostek cukru. Do mísy dáme mouku, sůl, cukr, kůru, muškátový oříšek, dále kvásek, žloutky rozkvedlané v mléce, strouhaný vařený brambor a máslo nebo sádlo.
Podobné recepty jako Starodávné buchty
Kvásek z žitné mouky recept
Kvásek mám stále v chladničce,tři čtvrtiny odebírám na pečení a pak vmíchám lžíci žitné mouky a 2-3 lžíce studené vody z kohoutku.Kvásek mám stále stejný dlouho.Na jeden chléb potřebuji asi lžící kvásku.
Podobné recepty jako Kvásek z žitné mouky
Houskový knedlík recept
Z mléka, droždí a špetky cukru si připravíme kvásek, který po vykynutí vlijeme do promíchané sypké směsi. Nakonec vpracujeme rozšlehané vejce a na kostky pokrájenou housku. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teplém místě asi 45 minut kynout. Rozdělíme na dva stejné díly, vytvarujeme do šišek
Podobné recepty jako Houskový knedlík
Kváskový chléb bez práce recept
Takovou zkušenost nemám, to je mi líto.Pokud máte odvahu jít do toho ještě jednou tak zkuste péct pouze z hladké mouky.Teď jsem dopekla a je skvělý.Dala jsem kvásek-1 lžíci,1 hrnek pšeničné chlebové mouky,2 hrnky hladké mouky,1.5 hrnků vody,2 lžičky soli trochu drceného kmínu.Po 12.hodinách jsem vmí
Podobné recepty jako Kváskový chléb bez práce
Špaldový kváskový chléb recept
Poznámka. Díky kombinaci kvásku a kvasnic kyne dobře i bez cukru. Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak raději 12 až 14 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).
Podobné recepty jako Špaldový kváskový chléb
Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem) recept ...
Rada:Těsto přendáme na papír pomocí namočené gumové stěrky ve vodě,jinak se velmi lepí Rukama se těsta vůbec nedotkneme.Z papíru se upečený chleba lehce oddělí.Upečený chleba chladíme na mřížce,nebo podložený třeba vařečkami. Kvásek děláme dopředu z žitné mouky a vody.
Podobné recepty jako Domácí chleba bez hnětení v 2.0 (s droždím nebo kváskem) ...
Domácí chleba z žitné mouky
Domácí chleba z žitné mouky - recept: Do hrnku dám opravdu malou špetku cukru a špetku soli, přidám rozdrobené kvasnice a zaliju vlažnou vodou tak, aby kvasnice byly potopené a necháme
Podobné recepty jako Domácí chleba z žitné mouky
Kynuté houskové knedlíky recept
Mléko ohřejeme tak, aby bylo teplé, ne však horké. Asi 100ml odlijeme do misky, rozdrobíme do něj droždí a nasypeme cukr. Na teplém místě necháme kvásek vzejít. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Mezitím do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a vmícháme ji do mouky. Rozklepneme vejce, přilijeme teplé mlék
Podobné recepty jako Kynuté houskové knedlíky
Arabský chléb recept
Z kvasnic, ohřáté vody a trošky cukru připravíme kvásek. Vše smícháme a necháme vykynout. Rozdělíme na několik menších dílků, které vyválíme do kruhu. Na plechu necháme krátce vykynout a pečeme při teplotě 180 – 200°C. Musí se v troubě nafouknout a budou krásně zlatavé.
Podobné recepty jako Arabský chléb